liberinteleorman.ro

Dragnea află astăzi dacă va fi ELIBERAT – Decizie definitivă

Advertisement

UPDATE: Liviu Dragnea va afla joi dacă o să fie eliberat. Tribunalul București a amânat pentru mâine decizia finală.

La termenul de astăzi. Liviu Dragnea s-a plâns că a îndurat 9 luni de abuzuri. 

„Am suportat și îndurat toate abuzurile împotriva mea în ultimele 9 luni, cu toate acestea nu am avut reacții violente. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii”, s-a plâns Liviu Dragnea astăzi în fața magistraților la procesul prin care cere să fie eliberat condiționat. Acesta mai spune și că a îmbunătățit viețile a milioane de români, dar că înțelege de ce a fost închis. 

„Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor.

Întrebat de judecător dacă a înţeles sentinţa, condamnarea, fostul şef PSD a replicat că a „înţeles perfect”.

Totodată, el a mai precizat că este vaccinat anti-COVID.

Judecător: care e opinia dvs cu privire la sentinţă? Ce aţi înţeles din sentinţa dvs?

Dragnea: puteţi să fiţi mai explicit?

Judecător: aţi înţeles ceva din condamnare?

Dragnea: am înţeles perfect.

Știrea inițială

Tribunalul București va decide astăzi, printr-o soluție definitivă, dacă îl eliberează pe Liviu Dragnea. Avocata Flavia Teodosiu a cerut amânarea procesului până când se tranșează celălalt proces, privind mutarea cazului la alt tribunal, dar instanța a respins solicitarea.

Ieri s-a judecat cererea de strămutare depusă de Liviu Dragnea pentru procesul eliberării condiționate. Fostul lider al PSD nu a vrut ca magistrații de la Tribunalul București să decidă dacă iese mai devreme din închisoare sau nu.

Liviu Dragnea a cerut magistraţilor strămutarea procesului de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă, dar, între timp, judecătorul a fost cel care a renunțat la caz, potrivit portalului instanțelor.

„Solutia pe scurt: În temeiul art.68, alin.5, Cod de procedură penală, raportat la art.64, alin.1, litera f, Cod de procedură penală, admite declaraţia de abţinere formulată de judecătorul Benone-Alin Răduinea. În temeiul art.275, alin.3, Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 24.V.2021”, se arată în minuta instanței.

Ca atare, s-au stabilit alte termene de judecată. În data de 3 iunie 2021, Liviu Dragnea va fi prezent prin videoconferință la proces pentru a se judeca competența instanței, iar pe 14 iunie se va da soluția privind liberarea condiționată.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primăria Alexandria, DREPT LA REPLICĂ în numele unui angajat

Următorul articol

Avocata lui Dragnea crede că sunt șanse de 100% să fie eliberat mâine

Cele mai recente articole de Actualitatea politică