Dragnea a venit în Teleorman și i-a luminat pe pesediști. Prefectul apolitic deschide lista candidaților la Senat

în Actualitatea politică

14724559_1668788116766121_1804730354099275566_nCarmen Dumitrescu

După o lungă perioadă de suspans, s-a clarificat și problema candidaturilor la PSD. Pesedistul suprem, cu statut de Baron, a venit în Teleorman după multă vreme și a făcut cunoscută, fără prea multe comentarii, lista preferaților săi pentru Parlament. Se pare că mulți dintre pesediștii prezenți la ședința de partid ținută la sediul primăriei din Alexandria (instituție publică, nu sediu de partid) n-au fost prea mulțumiți de deciziile luate de dumnezeul pesedist, dar au tăcut mâlc, pentru că la PSD n-a avut nimeni vreodată vână pentru a-l contrazice pe Dragnea. Și astfel, lista candidaților la Senat e deschisă de prefectul apolitic și tehnocrat, Carmen Daniela Dan. Mai șocant e că aceasta nu e nici măcar membru de partid la momentul acesta, dar atâta vreme cât l-ai lăsat pe Baron să-ți ocupe locuința de serviciu, n-ai motive să respecți legea electorală. Și iată se dovedește cu această ocazie că mironosița de la Prefectură, cea care făcea acțiuni caritabile în beneficiul populației, începuse deja o campanie electorală pe bani publici. Și că noi aveam dreptate.

Pe locul doi în lista de senatori e Marian Potbăniceanu. Comentariile noastre ar fi de prisos în privința lui, tocmai că tânărul social-democrat are niște șanse să plece la București și el măcar și-a asumat statutul de membru de partid, muncind pentru un obiectiv incert.

Lista deputaților e deschisă de Liviu Dragnea, care vrea în mod evident să-l scăpăm de pușcărie prin votul nostru, urmat fiind de Adrian Gâdea, care se pare că va pleca din fruntea Consiliului județean. O altă decizie neinspirată a lui Dragnea și tristă pentru cei care au constatat că Gâdea și-a făcut bine treaba în fruntea județului în anii care au trecut. Următorul pe listă e Valentin Boboc, fapt care nu ne surprinde absolut deloc, în spatele căruia apare numele Violei Răduț (???). În acest moment, șocul listei lui Dragnea e prea mare pentru face o analiză corespunzătoare a fiecăruia dintre candidați, dar promitem că revenim cu un serial interesant despre fiecare candidat în parte, căci în campania asta ne vom distra de minune! E o promisiune!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*