liberinteleorman.ro

Dragnea a pesedizat mai multe instituții publice de la București cu teleormăneni slugarnici

Monica Vasilescu

Nu mai este secret pentru nimeni că, de când Liviu Dragnea s-a văzut pe cai mari, la conducerea Guvernului și a Parlamentului și a tuturor instituțiilor publice la nivel de țară, a pus în funcții cu responsabilitate oameni care îi sunt credincioși. Și atât. Teleormăneni mai exact. Dar nu orice fel de teleormănean, că Dragnea nu prea are prieteni și apropiați ”cu carte” ci oameni supuși, care nu grăiesc în fața celui pe care, nu știm prin ce mijloace, i-a subordonat în asemenea fel. Căci noi refuzăm să credem că pentru o funcție de soi te lași călcat în picioare de către un om care nu mai este integru, un condamnat penal, până la urmă, chiar dacă nu are executare. Iar asta nu este o jignire, ci un adevăr.

Pe la orice instituție publică am privi, găsim un teleormănean, fie că este șofer, paznic sau șef. La Dragnea e tot aia, că șefii promovați de el sunt, întotdeauna, foști paznici sau șoferi. Deși, pe mulți dintre ei i-a trimis să-i conducă firmele ”sub acoperire”, dar aici îi lăsăm pe procurori să ancheteze.

Din 2017, de exemplu, teleormăneanul Mihai Busuioc ocupă funcția de președinte al Curții de Conturi a României. Acesta era secretar general al Guvernului și fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în perioada în care instituția era condusă de Liviu Dragnea.

Tot în aceeași curte este și Florin Tunaru, fost vicepreședinte ANAF și, mai ales, fost consilier al lui Liviu Dragnea la Consiliu Județean Teleorman. Domnul din Alexandria, pentru care primăria a transformat ghena de gunoi în garaj personal, ocupă în prezent postul de vicepreședinte al Autorității de Audit.

Tot din 2017, Liliana Ţuroiu, zisă și ”croitoreasa din Videle”, a devenit președintele Institutului Cultural Român. Din câte știm noi, această doamnă nu are niciun fel de certificare de management cultural, nu are niciun fel de experiență de conducere a unei instituții private sau publice, dar Liviu a văzut în ea o capacitate…

Tatiana Sandu este o verigă importantă pentru PSD și pentru Liviu Dragnea, în special, în zilele noastre. Doamna, provenită din Turnu Măgurele, fostă contabilă la operatorul de apă potabilă – Apa Serv din Alexandria, este acum vicepreședinte al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și amendează persoanele care își permit să spună o vorbă normală, cum ar fi cuvântul ”penal”, în public. Căci, de când e Tatiana Sandu vice, discriminarea nu mai e atunci când îi spui unuia, peiorativ, țigan, ci, atunci când asociezi pesediștii cu penalii.

Îndreptându-ne către miniștrii din actualul guvern, o regăsim cu aceeași ”mândrie” pe Carmen Daniela Dan, fostă secretară CPUN, fostă secretară de școală la Videle, pusă de Dragnea subprefect și prefect al Județului Teleorman, parlamentar și, ulterior, ministru MAI. În subordinea acesteia, în posturi importante, cum ar fi învățământul de elită de la Institutul de Studii pentru Ordine Publică, au pus tot slujnici de-ai lor. Șoferul telormănean Cazacu Nicușor a devenit comisar-șef, după absolvirea Școlii de subofițeri auto Pitești, angajat inițial la IPJ Teleorman, iar după absolvirea Universității ”Spiru Haret” avansat în gradul de ofițer și promovat pentru rezultate deosebite la IGPR, unde a deținut funcția de șef serviciu pe linie auto.

Un altul este chestorul Marius Voicu, fost adjunct al șefului IGPR, vizat de ancheta Corpului de control al MAI în scandalul „pedofilul”, a fost învestit director general al DGPMB. Marius Voicu este teleormănean, născut la Poeni.

Fruntea Guvernului nu mai are nevoie de prezentări, că s-au făcut deja toate glumele pe seama sa. Probabil, și Bulă ar fi invidios. Doamna Viorica Dăncilă este, la bază, inginer, după ce a urmat cursurile Institutului de Petrol și Gaze și are un masterat la SNSPA. În ce privește activitatea profesională, Dăncilă a fost profesoară la liceul din Videle și, ulterior, poziționată de Liviu Dragnea pe listele PSD la europarlamentare, a devenit deputat european, a stat nouă ani la Bruxelles… degeaba.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La Rădoiești, gunoiul de pe câmp se duce în Cosmos

Următorul articol

Mai mulți teleormăneni au primit citații din partea CNCD pentru că au jignit-o pe fina lui Drăgușin pe Facebook

Cele mai recente articole de Actualitate