liberinteleorman.ro

Dr. Olga Arghiropol, acuzată de malpraxis, a fost destituită din funcție

16 ianuarie 2023

DR. Olga Arghiropol – șef de secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean Alexandria a fost destituită din funcție ca urmare a unui comportament nepotrivit semnalat de mai multe mame din Teleorman.

Pe lângă tratamente nepotrivite și diagnostice greșite, mamele unor copii care au avut probleme de sănătate spun că medicul fumează în cabinetul de consult și are un vocabular total nepotrivit în prezența celor mici.

„Am avut o discuție cu dl. manager al Spitalului Județean Alexandria și am luat la cunoștință de cele întâmplate. Prima măsură luată a fost destituirea din funcția de șef secție pediatrie și, în același timp, a declanșat și o anchetă disciplinară la nivelul spitalului în legătură cu cele declarate în spațiul public. În urma a ce va rezulta din aceste cercetări, vor urma sau nu vor urma și alte măsuri în legătură cu atitudinea acesteia”, a spus președintele Consiliului Județean Teleorman – Adrian Gâdea.

Reacția Spitalului de Urgență Alexandria

„Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, in special pe retelele de socializare, referitoare la atitudinea doamnei dr. Arghiropol Olga la adresa pacientilor, va facem cunoscute urmatoarele:

 1. Pana in prezent nu s-a primit, in scris, nicio reclamatie. Este adevarat ca verbal, ni s-au adus la cunostinta anumite aspecte legate de un posibil comportament nepotrivit, aspecte pe care le-am discutat cu dumneaei, on de cate on a fost cazul.
 2. Facem precizarea ca nu suntem de acord si nu agream astfel de comportamente si in urma discutiilor din spatiul public am decis intrunirea comisiei de disciplina care va analiza cazul.
 3. Pana la finalizarea anchetei interne, incepand cu data de 16.01.2023, prin decizia managerului spitalului, medicul Arghiropol Olga nu va mai ocupa functia de Sef Sectie Pediatrie.

In speranta ca, situatiile care au aparut in spatiul public sunt unele izolate, asiguram cetatenii judetului Teleorman ca personalul Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria depune tot efortul pentru a oferi servicii medicale de calitate pacientilor care se adreseaza spitalului nostru”, a transmis managerul Alexandru Dobre.

Părinții revoltați, însă, vor continua să facă reclamații la Colegiul Național al Medicilor și la alte organe ale statului cu atribuții în acest sens.

Advertisement

5 Comments

 1. Cel mai josnic spital, as prefera sa merg cu dureri pana la Bucuresti, decat ss merg in acel spital groaznic…..Pacat de locatir ca au un personal care isi bat joc de oameni.
  Acesti oameni nu vin de drag acolo, vin cu problema de sanatate, nimeni nu merge la spital de drag….

 2. Poate cerceteaza mai amanunt Dnl Adrian Gâdea și pe Descultu Larisa,tot din Spitalul Alexandria , tot sectia de pediatrie! Și poate mai sunt mămici care au avut parte de tratamente necorespunzatoare copiilor,consultatii superficiale și indrumari de tot rasul!

 3. Doamna doctor Arghiropol mi-a salvat fetita in urma cu patru ani , dupa ce medici de la un spital renumit din capitala au spus ca este o banala raceala .
  Maria asa o chema pe fetita mea , a fost la un pas de soc septic.
  Multumesc , doamna doctor !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV PUTEREA

Următorul articol

Campionii de la Ciolănești – Sportivii au nevoie de sprijin pentru a face performanță

Cele mai recente articole de Actualitate