Două judecătoare cu interes la Dragnea vor ”păzi” alegerile prezidențiale în Teleorman

în Actualitatea politică/Justitie/Politica altfel

La Tribunalul Teleorman a avut loc, vineri, tragerea la sorți a judecătorilor care vor face parte din Biroul Electoral Județean (BEJ) pentru alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie 2019.

Extragerea s-a desfășurat la Tribunalul Teleorman în prezența celor interesați de scrutinul actual, printre care reprezentanți ai partidelor politice. Prin procesul-verbal încheiat de către președintele Tribunalului Teleorman în data de 06.09.2019, ora 12.00, au fost învestiți ca membri ai Biroului Electoral Județean Teleorman, pe funcții, următorii judecători: 1.Președinte – judecător Trifan Irena, 2.Locțiitor – judecător Maidanuc Violeta, 3.Membru – judecător Enescu Emilia.

Dacă de imparțialitatea judecătoarei Irena Trifan nu avem motive întemeiate să ne îndoim, trecem la judecătorul locțiitor – Maidanuc Violeta, despre care se știe că și-a făcut un obicei din a ține dosarele lui Dragnea departe de judecată. Și ne vom referi acum la ultimul proces ajuns la judecata Violetei Maidanuc, cel în care se cerea redeschiderea unor cercetări în dosarul Tel Drum, respins de onorata instanță de dragul unor interese pe care nu le vom devoala deocamdată.

Trecem la cealaltă judecătoare apropiată famigliei Dragnea, la care se află în prezent procesul privind noile cercetări în dosarul Tel Drum, care reprezintă, conform procurorilor, alte fapte de abuz în serviciu, cu noi ramificații pentru posibile fraude cu fonduri europene. Judecătorul Emilia Enescu, ale cărei relații cu familia Dragnea sunt destul de vizibile, va decide pe 17 septembrie dacă va da curs începerii cercetării în această parte din celebrul dosar. Până atunci, amintim că fratele judecătoarei Emilia Enescu este unul dintre avocații lui Valentin Dragnea. Fosta preşedintă a Judecătoriei Turnu Măgurele va superviza alegerile prezidențiale în calitate de membru în BEJ și putem avea toată încrederea că alegerile vor fi corecte având în vedere că doi dintre cei trei judecători care conduc acest for în Teleorman au puternice legături în zona PSD.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*