liberinteleorman.ro

Două îngrijitoare de la Secția de Ginecologie a Spitalului Județean sunt infectate cu noul virus

18 iulie 2020

În cursul acestei săptămâni, la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria s-a derulat o anchetă epidemiologică, după ce o îngrijitoare de la secția de ginecologie a primit confirmarea infectării cu noul virus. În urma acesteia, mai multe cadre medicale și personal auxiliar au trecut prin testare și o colegă a îngrijitoarei a fost și ea confirmată ca purtătoare a coronavirusului. Aceasta se află acum în izolare la domiciliu și, potrivit surselor noastre, a refuzat spitalizarea.

În cursul săptămânii trecute, o îngrijitoare în vârstă de aproximativ 50 de ani de la secția de ginecologie a SJA s-a întors din concediu și, încă din prima zi de activitate a spus că se simte rău. Femeia nu prezenta simptome de coronavirus și, potrivit managerului spitalului, Alexandru Dobre, avea probleme pulmonare preexistente. Practic, îngrijitoarea a intrat în contact cu personalul spitalului o singură zi.

A doua zi aceasta a ajuns la Secția de Boli Infecțioase, unde a fost consultată și testată. După ce s-a primit confirmarea infectării, Spitalul a luat decizia de a testa toată tura care lucrase cu îngrijitoarea infectată în acea zi în care s-a prezentat la serviciu.

În urma testării, o altă îngrijitoare, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a primit un rezultat pozitiv. Aceasta nu prezenta simptome și spune că se simte bine. Se pare că tânăra ar fi refuzat spitalizarea și a decis să rămână în izolare la domiciliu.

Alexandru Dobre, managerul Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, se arată destul de îngrijorat de faptul că oamenii nu par a mai respecta deloc regulile de protecție în pandemie, de unde și explozia de îmbolnăviri din ultima perioadă.

Eu nu am mai intrat într-un supermarket mare din luna martie, însă oriunde mă uit, văd că oamenii nu respectă regulile. Și asta e destul de îngrijorător, pentru că vorbim despre o boală foarte contagioasă. De aceea avem și o explozie a numărului de cazuri, iar speranța că vom putea ține sub control pandemia e din ce în ce mai slabă.„, a punctat Dobre.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Vera Mitran: „Tăiem de la firmele-căpușă și dăm la copii! Se poate!”

Următorul articol

Coșmarul asimptomaticilor în starea de urgență

Cele mai recente articole de Dezvăluiri