Două eleve de la Liceul Rulmentul au ajuns la spital, după ce în toaleta băieților s-au fi difuzat spray paralizant

în Dezvăluiri

În jurul orei 14.00, polițiștii din Alexandria au fost anunțați că două eleve de la Liceul Rulmentul au ajuns la spital, acuzând simptomele unei intoxicații cu substanțe iritante și paralizante. Apelul a venit chiar de la Inspectoratul Școlar Teleorman, care fusese anunțat de conducerea școlii cu privire la faptul că într-o pauză s-ar fi dat în toaleta băieților de la primul etaj al clădirii cu spray pralizant.

 Polițiștii au ajuns la fața locului, dar între timp, urmele presupusului gaz lacrimogen s-au evaporat. Purtătoarea de cuvânt a IPJ Teleorman, Dana Pășu, susține că încă se fac cercetări pe marginea cazului și că se încearcă descoperirea presupusului făptaș, dar probe privitoare la prezența gazului lacrimogen nu mai erau la momentul sosirii polițiștilor. 

Vorbim despre două eleve în vârstă de 15 ani, care au ajuns astăzi la spital, przeentând simptomele unei intoxicări cu substanțe iritante. Nu se cunosc în acest moment împrejurările exacte, abia mâine vom vorbi din nou cu elevele.”, a declarat Dana Pășu. 

Potrivit directorului Liceului Tenhnologic nr. 1 din Alexandria, Iuliana Stancu, nu este încă foarte clar dacă într-adevăr s-a dat cu spray paralizant în școală, dar există declarații are elevilor care spun că asta s-ar i întâmplat nu pe holul școlii, ci în toaleta băieților. Actualmente, se descarcă imagini de pe camerele de supraveghere, iar suspiciunea cadrelor didactice este aceea că ar fi vorba de un copil teribilist: „S-ar fi dat cu spray lacrimogen la toaleta băieților la etajul 1. Ora următoare au fost mutați copiii, dar două dintre fete au început să se plângă că le e rău. Am chemat salvarea, am sunat la poliție, fetele au ajuns la camera de gardă, au primit o perfuzie, acum sunt bine. Ele două au fost practic mai sensibile. Descărcam acum imagini de pe  camere, vrem să vedem cine a făcut asta, presupunem că ar fi vorba de un copil. Din păcate, nu avem camere să bată către toaletă. Cine a făcut asta, va primi o lecție serioasă.
Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „folosirea fără drept de substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant”.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*