Dosarul Unifarm a intrat pe ultima sută de metri. Șeful DNA confirmă audierea lui Cristi Barbu, zis “Bitanu”

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Ancheta în cazul Unifarm se apropie de finalizare, iar în desfășurarea cercetărilor a fost vizat și fostul primar al comunei Suhaia, actual secretar general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu, mai cunoscut în Teleorman sub numele de “Bitanu”. Deși, până în acest moment, nu se cunoaște cu exactitate calitatea lui în dosar, acesta a fost audiat luna trecută. Faptul a fost confirmat chiar de șeful DNA, Crin Bologa, care susține că în cursul acestei săptămâni vom ști exact care sunt inculpații în acest caz.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat pentru mai multe infracţiuni, precum luarea de mită şi abuz în serviciu. Din datele pe care le avem deja, el ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru a-i atribui un contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. În martie, contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată. Rezultatul a fost un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm, de vreme ce un milion de măști nu au fost conforme.

Crin Bologa a mai spus că sunt investigate și dosarele cu subvențiile acordate partidelor politice.

“De asemenea, investigăm dosarele cu subvenţiile acordate de stat partidelor politice. Şi acolo suntem în linie dreaptă. Până la sfârşitul anului, cetăţenii vor avea surprize plăcute în ceea ce priveşte lupta anticorupţie”, a declarat Bologa la Europa FM.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*