Dosarul Belina se amână, din nou. Avocații lui Gâdea au invocat covid

în Actualitate/Actualitatea politică/Justitie

Cercetările în dosarul Belina s-au desfășurat cu termene rapide din dorința judecătorului de a nu lungi procesul pe termen infinit, însă, pandemia, dar și problemele invocate de unele părți din dosar au condus procedurile înspre mai multe amânări. La termenul de astăzi, la Tribunalul București ar fi trebuit să aibă loc audierea fostului vicepremier al României – Sevil Shhaideh, judecată pentru fapte de corupție în legătură cu modul în care Guvernul a trecut insula Belina și Brațul Pavel de la Apele Române la CJ Teleorman, via TELDRUM. Ascultarea s-a amânat, însă, avocații lui Adrian Gâdea – președintele Consiliului Județean Teleorman, inculpat în dosar, cerând amânare din cauză de covid, unul fiind infectat, iar celălalt izolat. Sevil Shhaideh trebuia să dea declarații încă de la începutul lunii octombrie, dar procedura a fost amânată din lipsa apărării, avocata acesteia având probleme de sănătate.

Dosarul Belina este aproape de final, iar dacă amânările nu ar fi avut loc, președintele de ședință ar fi putut să dea soluția în acest caz înainte de Crăciun. După epuizarea ultimelor audieri, urmează ca instanța să asculte cererile de noi probe ale părților din dosar, iar ulterior acestui moment procesual se va ajunge la prezentarea pledoariilor finale și la pronunțare. Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru 14 decembrie.

Amintim că, în acest dosar a fost trimisă în judecată și Sevil Shhaideh, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării la acea vreme. Aceasta a fost acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul Belina. În acelaşi dosar au mai fost trimiși în judecată Adrian Ionuţ Gâdea, la data faptelor președinte al CJ Teleorman, Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, Rodica Guşă, asistent registrator la același birou. Toți aceștia s-au reunit într-un dosar stufos în care sunt acuzați de diverse infracțiuni pentru ca o insulă și un braț să fie folosite de Liviu Dragnea, personaj principal care nu are nicio calitate în dosar… Încă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*