liberinteleorman.ro

Dosar penal pentru înmormântarea organizată de Petrică Pîrvu la Zimnicea

Ziarul Liber în Teleorman a prezentat public faptul că, la începutul lunii aprilie, primarul orașului Zimnicea, Petrică Pîrvu, a pus la cale o înmormântare cu câteva zeci de persoane, la care au participat inclusiv angajați ai primăriei din localitate. Cu alte cuvinte, în plină stare de urgență, primarul orașului Zimnicea și-a îngropat o rudă apropiată cu alai în plină pandemie. Deși regulile stării de urgență stipulează ferm că înmormântările nu pot fi organizate cu mai mult de 8 persoane, primarul orașului Zimnicea, Petrică Pîrvu, a chemat inclusiv angajați ai instituției pe care o conduce să participe la ceremonia de îngropare a unei rude apropiate.

Unul dintre cititorii ziarului nostru a formulat o sesizare pe această temă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, unde a fost înregistrată. Pe data de 21 aprilie, sesizarea a fost trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea pentru soluționare. Acum, procurorii de acolo susțin că au deschis un dosar penal pe această temă, pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Procurorii nu uită, însă, să ne amintească faptul că „informațiile comunicate nu sunt de natură să înfrângă prezumția de nevinovăție a persoanelor cercetate”.

Cu alte cuvinte, teoretic, primarul de la Zimnicea e încă nevinovat, dar dosarul își urmează cursul, pentru că asta e procedura. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, Florentina Iordache, susține că dosarul penal vizează exact acea înmormântare și admite faptul că parchetul a remarcat prezența la eveniment a mai mult de 8 persoane.

Privind filmarea realizată cu o cameră de bord, noi am observat că numărul participanților la înmormântare era mult mai mare de 8, ba chiar noi am numărat vreo 60 de persoane, la fel cum am remarcat că nu toți erau rude ale primarului. Așteptăm cu interes soluționarea dosarului și comunicatul procurorilor din Zimnicea pe această temă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Arta de a fi polițist local la Alexandria: „Te iert, dacă mergi pe jos, pe lângă bicicletă”

Următorul articol

În Teleorman au fost efectuate doar 140 de teste pentru COVID-19

Cele mai recente articole de Actualitatea politică