Dosar penal în cazul câinelui maltratat de la Suhaia

în Actualitatea politică/Administratie/Politie

Cu câteva zile în urmă, pe rețelele de socializare a apărut o filmare în care un câine era bătut și batjocorit de un tânăr. Alături de acesta se afla și un copil care era încurajat să lovească patrupedul. Asociația “Casa lui Patrocle” a intervenit în această speță și a verificat persoanele care apar în filmare. Noi alegem să nu o publicăm, având în vedere că acele imagini pot afecta emoțional pe cei mai sensibili dintre cititori.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a asociației, filmarea a fost realizată în localitatea Suhaia din Teleorman, iar reprezentanții “Casa lui Patrocle-Animal Rescue” au discutat chiar cu fostul proprietar al cățelului chinuit.

Am stat de vorbă cu fata care susține că a fost proprietara câinelui, de altfel și ea martoră în această scenă, copilul este FRATELE sau, iar cel care bate câinele și-l învârte se numește Ricardo Dordy! Este de competența Poliției să-l găsească, să afle dacă acesta este numele său real, acum există și locația confirmată, iar mai mult – în aceasta filmare se vede și se distinge clar chipul monstrului! Ne întrebăm ce poziție și atitudine vor lua serviciile de asistență socială din Teleorman, fiind vorba de un copil de câțiva ani – martor și părtaș în această scenă!”, susține Asociația menționată.

Aceasta a solicitat oamenilor de bine să trimită petiții către IPJ Teleorman, pentru a face astfel presiune și pentru a urgenta identificarea tânărului care chinuie câinele.

Poliția teleormăneană, însă, începuse deja cercetările în acest caz, iar în prezent există un dosar penal în curs de soluționare.

Potrivit reprezentanților IPJ Teleorman, după apariția în spațiul public a filmării respective, polițiștii s-au sesizat din oficiu, așa că acum e inutilă trimiterea de petiții.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 12 Poliție Rurală Zimnicea s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor și stabilirii întregii situații de fapt, pentru luarea măsurilor care se impun.”, susține IPJ Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*