Doru Coliu, deputat PMP: ”Teleormanul domnului Dragnea, moșia pe care oamenii sunt menținuți în sărăcie ca într-un laborator uriaș în care se studiază durata de viață a unei persoane căreia i s-a luat totul”

în Actualitatea politică/Administratie/Campanie Electorala

Monica Vasilescu

Alegerile parțiale pentru cele trei administrații publice locale rămase fără primarii incompatibili au dat, din nou, prilej liderilor de partide să viziteze teritoriul întru susținerea candidaților preferați. Cele mai consistente mesaje către electorat au venit în această campanie din partea activului de partid de la Mișcarea Populară, care a demonstrat și la alegerile de la Olteni (câștigate de o femeie în fieful PSD) că luptă la modul real cu puterea locului. În drumețiile electorale, PMP a venit cu forțe de la centru, printre care s-a aflat și deputatul Doru Coliu. Alături de colegii săi de aici, parlamentarul a mers în cele trei localități supuse alegerilor, iar imaginea dezolantă a Teleormanului, în care și-a făcut de cap partidul unic până acum, l-a inspirat să facă o declarație politică în Parlament, în ideea că vor afla și colegii din Casa Poporului ce are ”acasă” președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care ar fi trebuit să se laude cu un județ dezvoltat, nu cu unul în care urlă sărăcia lucie.

”Pe aceia dintre dumneavoastră pe care îi pasionează aventurile îi sfătuiesc să nu mai cheltuiască bani pentru vacanțe în Africa sau America de Sud când lumea a treia se află la o aruncătura de băţ de București. Pentru aceia dintre dumneavoastră care sunt pasionați de „free road”, drumul dintre Bolintin și Poeni de Teleorman este ocazia visată pentru a da curs pasiunii dumneavoastră. O să puteți astfel slaloma cu măiestrie printre craterele din drum. La capătul drumului, vă va aștepta recompensa: o plonjare gratuită în lumea a treia, Teleormanul domnului Dragnea, moșia pe care oamenii sunt menținuți în sărăcie ca într-un laborator uriaș în care se studiază durata de viață a unei persoane căreia i s-a luat totul. Pentru ca aventura să fie și mai palpitantă, vă sfătuiesc să încercați apa caldă din Poeni, o apă prin care îți sunt livrate și gazele în mod gratuit. Astfel, dacă rămâneți în viață după baia cu gaze o să vă puteți testa rezistența căutând o cană cu apă potabilă. Da, stimați colegi, deșertul vă așteaptă la o aruncatura de băţ, într-o comună care deși are un buget suficient pentru a se dezvolta este jefuită în mod sistematic de oamenii domnului Dragnea cărora le dau o mână de ajutor și cei din PNL. Despre locuitorii bantustanului Teleorman putem discuta ore în sir. Oameni muncitori care nu suportă asistații sociali ce trândăvesc acasă în loc să muncească pentru comunitate. La Poeni sunt sonde de petrol, iar comuna primește taxe și impozite de la societatea care le exploatează însă mai primește ceva. Cursul de apă din localitate este poluat și deși Ministerul Mediului a fost înștiințat……. la Alexandria totul a fost găsit în regulă. Doar nu era să stricăm imaginea de conducător strălucit și vizionar a domnului Dragnea pentru o gloată de țărani ce vor apă potabilă și mediu nepoluat. Ceea ce te străpunge în mod direct și pe nepregătite este frica ce îi stăpânește pe locuitorii Teleormanului. O frică pe care o poți întâlni prin statele mexicane stăpânite de narco-traficanţi sau în Birmania dictaturii militare. După ce le câștigi încrederea, teleormanenii încep să îți spună năduful lor, cum sunt sătui de Dragnea și gașca sa, de satrapi puși pe jaf, cum își doresc și ei o viață normală în sate și comune curate, cum sunt sătui de pădurarul care face șanțuri ce colectează apa din curtea sa pentru a o deversa în curțile vecinilor. Încep să îți povestească de nesimțirea primarilor PSD și PNL care refuză să îi primească în primării și îi tratează ca pe niște suboameni.

Domnule Dragnea, ați câștigat! Ați obținut ceva ce alți politicieni obțin cu greu sau deloc. Ați obținut ura sinceră pentru dumneavoastră din partea cetățenilor din Teleorman cărora le mai lipsește doar scânteia salvatoare pentru a transforma 2017 în 1907 și, cu mâna pe furci și topoare să vă alunge de pe moșia care le aparține. Da, stimați colegi, frica și mândria teleormanenilor s-au transformat în ură profundă pentru cei care își bat joc de viața și speranțele lor! Din partea mea, ca deputat al Parlamentului României, cetățenii din Teleorman au tot sprijinul pentru a-și recastiga mândria și speranța. Și mai au ceva! Le datorez un respect fără limite pentru mâinile acelea crăpate de muncă și pentru vorbele pline de înțelepciune de țăran român stăpân al vieții sale”, a declarat Doru Petrişor Coliu, deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*