liberinteleorman.ro

TAXI in Ljubljana, Slovenia

Doi pușcăriași, eliberați în baza recursului compensatoriu, au agresat un taximetrist din Alexandria: „Au zis că data viitoare n-o să mai dea cu pumnul, ci vor folosi cuțitul.”

29 martie 2019

Carmen Dumitrescu

Iulian este taximetrist și nu e obișnuit să aibă clienți recalcitranți. Nu de alta, dar oamenii în Alexandria sunt liniștiți și obișnuiesc să privească politicos furnizorii de servicii. Așa că ultimul lucru la care s-a așteptat era să fie lovit în miezul zilei direct în față de un individ… Și totuși, s-a întâmplat. Iulian aștepta în stația de la spital clienți. La un moment dat, doi invidivi care păreau puțin euforici i-au solicitat să-i transporte în zona 1 Mai din Alexandria, așa că aparatul de taxare a pornit. Ajunși la locul solicitat de cei doi clienți, Iulian și-a cerut banii. A primit, în schimb, un pumn în ochi. Mai târziu, la poliție, avea să afle că luase în mașină doi pușcăriași, eliberați în baza recursului compensatoriu.

Evenimentul este confirmat și de poliție, purtătorul de cuvânt Teodora Dragole menționând faptul că un bărbat de 33 de ani a mers singur la poliție pentru a cere dreptate, după ce doi clienți l-au agresat în miezul zilei, chiar pe stradă centrală a orașului. La destinație, indivizii au încercat să negocieze cu taximetristul plata serviciului pentru „mai târziu” și, pentru că acesta nu a acceptat, a fost lovit cu pumnul de către unul dintre clienți. Speriat de cele întâmplate, taximetristul și-a chemat colegii prin stație, care au ajuns foarte repede la fața locului și i-au reținut pe cei doi agresori până la sosirea echipajelor de poliție.

Iulian ne-a povestit că nu s-a așteptat la o astfel de evoluție a situației, în ciuda faptului că remarcase încă de la început o anumită „eurforie” la cei doi: „Au venit două persoane în stația de taxi-uri de la spital, nu-i cunoșteam, am văzut că erau cam beți, dar nu mi s-a părut chiar atât de rău. Înțeleg că sunt liberați acum din pușcărie. Când am ajuns la destinație, s-au dat jos din mașină, am cerut să îmi plătească cursa și au început să mă înjure.Am spus că dacă nu vor plăti cursa mă duc la poliție, că am bonul de la aparat. În momentul acela, unul dintre ei a venit și m-a lovit în ochiul drept. A început apoi să mă  amenințe, să mă înjure, am dat pe stație că am probleme, au venit câțiva colegi și eu nu am mai stat acolo, m-am dus direct la poliție, că mi-a fost frică să nu dea în mașină. La poliție am dat declarație, acolo au continuat să mă înjure și să mă amenințe, au zis că data viitoare n-o să mai dea cu pumnul, ci vor folosi cuțitul.”

Din 2017 şi până în prezent, peste 13.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarele din România înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, potrivit Administrației Penitenciarelor. Asta în ciuda faptului că responsabilii din domeniu atrăgeau atenţia că măsura ar putea fi să nu fie adecvată, având în vedere că gradul de recidivă ajunge în ţara noastră undeva la 80-90%.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Secretarul General Adjunct al Senatului, condamnat și teleormănean, și-a angajat fiicele la Senat și în Ministerul Agriculturii

Următorul articol

REPORTAJ. Orașul care l-a crescut pe Liviu Dragnea a intrat în moarte clinică…

Cele mai recente articole de Dezvăluiri