liberinteleorman.ro

Doctorul Iancu Mocanu, acuzat că a luat şpagă 2000 de euro, a devenit cetăţean de onoare într-o comună din Teleorman

2 iulie 2014
Advertisement

Monica Vasilescu

MocanuA fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de două mii de euro, dar asta nu-l împiedică să-i fie recunoscute meritele profesionale. Vorbim despre colonel medic Iancu Mocanu, un chirurg desăvârşit după cum spun cei care au intrat în contact direct cu mâinile şi ştiinţa acestuia, declarat recent cetăţean de onoare al localităţii natale.

S-a întâmplat săptămâna trecută, în comuna teleormăneană Viişoara, locul de naştere al doctorului chirurg despre care facem vorbire. În prezenţa autorităţilor locale, pacienţi şi oameni care l-au cunoscut, medicul militar Iancu Mocanu a primit distincţia de cetăţean de onoare. De la Tiberiu Neamu, primarul comunei căreia doctorul îi aduce acum prestigiu, am aflat că dovada recunoştinţei faţă de un fiu al locului s-a făcut în ideea de a sprijini valorile, mai cu seamă când acestea lucrează cu ceea ce are omul mai de preţ: sănătatea. De altfel, Iancu Mocanu este al doilea reprezentant al sistemului sanitar recompensat în acest fel la Viişoara, după medicul cardiolog – general de armată Vasile Cândea, din comuna Lisa, care a fost ales, într-un timp, deputat de Teleorman.

Despre medicul Iancu Mocanu, indiferent de problemele inerente de ordin legal, oamenii spun că este profesionist în mânuirea bisturiului, un priceput în a îndepărta scutul dintre medic şi bolnav, înşirând şi alte virtuţi întâlnite din ce în ce mai rar la indivizi sau poate că fiecare dintre noi avem reticenţe în a crede în existenţa lor.

Din punct de vedere carieristic, renumitul doctor are la activ peste 3000 de operaţii pe cord şi mai mult de 4000 de intervenţii chirurgicale vasculare. Dr. Iancu Mocanu este medic primar de chirurgie cardiovasculară la Spitalul Militar, doctor de elită, a cărui competență este recunoscută în țară și în străinătate, ajungând să-şi desfășoare activitatea într-un domeniu al chirurgiei de vârf.

Cât priveşte litigiul în care a fost implicat şi achitat, Mocanu a avut o abordare deschisă, cooperând cu organele de anchetă. Se pare că judecătorii au ţinut cont de faptul că actul medical nu a fost condiționat, după ce s-a invocat legea pacientului ce permite medicilor să primească atenţii de la cei mulţumiţi de serviciile primite. Fie ele şi de 2000 de euro.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Consilierii locali s-au regrupat… la propriu şi la figurat

Următorul articol

Lume puţină şi nicio oficialitate la comemorarea lui Liviu Vasilică – Florin Vasilică: “Pe toţi i-a luat de pe străzi şi le-a dat o pâine să mănânce şi niciunul nu este aici acum…”

Cele mai recente articole de Actualitate