liberinteleorman.ro

Doctorița Olga Arghiropol continuă să aibă comportament inadecvat față de pacienți

29 mai 2023

DR. Olga Arghiropol – fost șef de secție Pediatrie în cadrul Spitalului Județean Alexandria, destituită din funcție ca urmare a unui comportament nepotrivit semnalat de mai multe mame din Teleorman, continuă atitudinea sfidătoare la adresa pacienților. Rămasă în continuare medic pediatru la cea mai importantă unitate sanitară din județ, pe motiv că e lipsă de cadre medicale, Arghiropol continuă să demonstreze lipsă de respect față de pacienți. Cea mai recentă relatare o are în prim-plan pe aceeași doctoriță care a ținut atenția opiniei publice în mass-media centrale și locale. O mamă a povestit modul în care a fost tratată fata acesteia, seara trecută, la Spitalul de Urgență din Alexandria. După ce i-a spus medicului problema de sănătate pe care o are cea mică, Arghiropol a exclamat: „Așa, și?”.

Duminică seara, o familie a avut o experiență neplăcută la Spitalul Județean Alexandria, în urma unei lovituri la cap a fiicei lor. În timpul vizitei la Pediatrie, ei au fost martorii unui comportament inadecvat al doctoriței Olga Arghiropol și a unor deficiențe în îngrijirea medicală. Când doctorița Arghiropol a fost informată despre caz, a avut o atitudine negativă și a dat dovadă de lipsă de empatie în interacțiunea cu familia. În acest timp, familia a observat că un alt copil a fost tratat cu indiferență și neglijat. Tatăl acestui copil a fost informat că nu mai poate fi transportat acasă cu ambulanța și a fost lăsat să se descurce singur.

​„Duminică seara, ora 23.27. Ajung cu fiică-mea la Urgențe la Spitalul Județean Alexandria. O lovitură la cap, din neglijență, dar destul de urâțică. Copilul acuză dureri de cap și are un hematom destul de mare. Suntem îndrumați către Pediatrie. Ne preia o doamnă asistentă destul de drăguță. Ne bagă în cabinet și ne spune că va veni doamna doctor. Între timp apare ambulanța cu un băiețel de 11 ani de la Siliștea de Videle. Intoxicație alimentară. Ascult discuția dintre doamna asistentă și doamna de pe Ambulanță. Prima o întreabă pe asistența de la Ambulanță dacă duce copilul înapoi. Aceasta răspunde că nu, protocolul nu-i mai permite. Copilul încă aștepta la ușă. Este sunată doamna doctor care pare vizibil deranjată. Cere detalii despre copii. În câteva minute vine în cabinet și zice pe un ton grețos: Da? Îi spun că fata s-a lovit din greșeală la cap, câteva secunde, spune ea, a văzut totul blurat și acum acuză dureri mari de cap. Așa, și? mă întreabă. Du-o în față îi spune asistentei. Cum adică: Așa, și?, o întreb eu, dar nu se obosește să-mi răspundă. Suntem conduși în față. Vera este preluată și băgată în Camera de Gardă. În acel moment trece pe lângă noi al doilea copil. Pleca spre casă cu tatăl lui, semn că doamna doctor nu prea a avut timp nici pentru el. Li se spune că trebuie să se descurce că nu mai pot fi duși înapoi acasă cu ambulanța. Sincer am văzut negru în fața ochilor. Am întrebat cum se numește doamna doctor de la pediatrie și de ce se comportă așa. Tăcere! Am aflat! Arghiropol. Numele îmi părea cunoscut. Mi-am amintit. Citisem despre ea pe facebook că tratează cu dispreț pacienții (…) Totuși, aș vrea să le mulțumesc celorlalte cadre medicale care s-au purtat impecabil”, a povestit mama revoltată de experiența neplăcută prin care a trecut la cel mai mare spital din Teleorman.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Alexandria, la Etapa Națională a competiției ONSȘ – Cupa Tymbark Junior U12 B

Următorul articol

Greva continuă: Peste 250 de profesori au protestat în fața Prefecturii Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitate