liberinteleorman.ro

DNA: Dragnea și-a făcut heliport, ilegal, la Belina

8 august 2018

Monica Vasilescu

Orice om din Teleorman care nu are interes la vreun partid sau la Liviu Dragnea, în mod special, știe că, în aproximativ 20 de ani de când este în politică, bișnițarul nr.1 din PSD și-a crescut iute puterea, în timp ce judeţul a rămas printre cele mai amărâte din țară. Cum a făcut el asta, într-o lume în care avem pretenția că Justiția funcționează? Ei, bine, și-a construit un întreg sistem cu oameni dornici sau nevoiți să-i facă treburile prin instituții, astfel încât să pară totul legal și neimputabil.

Dar a trecut ceva vreme și organele de cercetare s-au pus în mișcare în cazul circutului documentelor privind Belina, baltă trecută, în 2013, din administarea Apelor Române în cea a Consiliului Judeţean Teleorman și, mai apoi, în proprietatea firmei TelDrum. Este vorba despre o suprafaţă de teren din comuna Seaca, de 2.103.885 mp suprafaţă construită C1- dig şi parapet – 9.910 mp, suprafaţă construită C2- parapet -403 mp, suprafaţă construită C3 – dig şi parapet -18.411 mp) şi Braţul  Pavel (lungime – 4.587 m, suprafaţă teren-1.368.773 mp, suprafaţă construită C1-dig -3.928 mp, suprafaţă construită C2 – dig – 655 mp, suprafaţă construită C3 – dig 3.629 mp. Toate acestea sunt componente din Insula Belina de pe malul românesc al Dunării, privatizată prin pixul oamenilor lui Dragnea, în urmă cu patru ani, pe vremea când ocupa funcția de ministrul Dezvoltării, dar a împuternicit pe alții să semneze în locul său, așa cum a procedat în multe alte situații.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, obținut de știripesurse.ro, mijloacele de probă administrate în prezentul dosar au relevat o legătură apropiată între S.C. TEL DRUM S.A. şi numitul LIVIU DRAGNEA, a cărui prezenţă în repetate rânduri, pe Insula Belina, închiriată de S.C. TEL DRUM, a fost dovedită. ”Acesta nu a fost prezent singur, ci, în general era însoţit de apropiaţi din anturajul politic, după cum rezultă din declaraţiile martorilor Vasile Dâncu, Victor Viorel Ponta, Sorin Grindeanu, care au dat curs invitaţiei formulate personal de către numitul LIVIU DRAGNEA, sau de persoane rămase neidentificate, care îl însoţeau pe insulă, aşa cum reiese din declaraţia martorului Constantin Apăvăloaie şi înscrisurile denumite foi de zbor, care atestă numărul de persoane însoţitoare. Rezultă astfel că numitul LIVIU DRAGNEA îşi invita personal apropiaţii pentru partide de pescuit sau doar pentru a se relaxa împreună într-un cadru natural, beneficiind de toate îmbunătăţirile aduse locurilor prin construcţii şi amenajări ilegale. Prin urmare, relaţia apropiată cu S.C. TEL DRUM S.A. este demonstrată tocmai de faptul că fără a fi titularul unui contract de închiriere a imobilului insula Belina, numitul LIVIU DRAGNEA îşi permitea să facă invitaţii, să descindă într-un cadru restrâns cu prieteni apropiaţi pentru activităţi recreative, să folosească bunurile mobile şi imobile din areal, comportându-se cel puţin ca un adevărat posesor. Nu în ultimul rând, arătăm că o parte din deplasările efectuate de către numitul LIVIU DRAGNEA pe Insula Belina s-au realizat cu elicopterul, astfel cum rezultă din procesul verbal din data de 20.10.2017, iar în anul 2016, pe insulă, s-a realizat un heliport, funcţional, dar neautorizat de către organele abilitate. Din declaraţia de martor a numitului Constantin Apăvăloaie, pilotul de la S.C. Cobrex Trans S.R.L., firma deţinătoare a elicopterului cu care se realizau zborurile, rezultă că heliportul a fost realizat după ce martorul şi-a făcut cunoscută intenţia, în faţa aghiotantului numitului LIVIU DRAGNEA, de a nu mai ateriza în zona Belina din cauza terenului accidentat şi plin de bălării. Din cele expuse, reiese încă o dată faptul că numitul LIVIU DRAGNEA se comporta cel puţin ca un adevărat posesor al imobilelor, din moment ce el era principalul beneficiar al zborurilor cu elicopterul în zona insulei Belina, iar apariţia heliportului vine practic să deservească descinderilor sale în zonă”, scrie în rechizitoriul procurorilor anticorupție.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fratele instigatorului Ovidiu Grosu este polițist în Videle

Următorul articol

Fostul parlamentar PSD, Adrian Simionescu, se gândește să părăsească partidul unic

Cele mai recente articole de Actualitate