DJ 612 Băbăița – Orbeasca s-a reabilitat

în Actualitate

dum babaitaVineri, 20 noiembrie 2015, președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, reprezentanți ai autorităților publice locale, specialiști și factori de decizie cu responsabilități în reabilitarea și modernizarea infrastructurii de drumuri județene, precum și numeroși cetățeni au participat la inaugurarea oficială a două obiective de investiții, ”Reabilitarea drumului județean DJ 612, Băbăița – Orbeasca, km. 34+150-39+354” și ”Reparația capitală a podului pe DJ 612, km. 33+640, peste pârâul Clănița, la Băbăița”.
Recepția oficială a celor două obiective reprezintă pentru cetățenii teleormăneni, mai ales pentru localnicii din zonă și din localitățile aflate în proximitatea drumului DJ 612, un eveniment deosebit, prin reabilitarea acestor căi rutiere localnicii se conectează la ”civilizație”, la o rețea de drumuri județene modernă, la condiții de trafic normale, în deplină siguranță, atât pentru conducătorii de autovehicule, cât și pentru transportatorii de mărfuri și călători, pe tot traseul celor 5,2 kilometri care leagă comunele Băbăiţa, Frăsinet și Orbeasca, iar prin intermediul DJ 504, cu municipiile Alexandria și Pitești,în județul Argeș.
Pe traseul tronsonului reabilitat, cuprins între localitățile Băbăița și Orbeasca de jos, au fost executate 13 drumuri laterale, 13 podețe la drumurile laterale, 10.408 metri șanțuri pereate, 4 podețe tubulare noi, semnalizare rutieră adecvată, respectiv marcaje, indicatoare rutiere și 5 borne kilometrice.
Primul obiectiv inaugurat a fost podul situat la kilometrul 33+640, pe traseul drumului județean DJ 612, Băbăița – Orbeasca de jos, care traversează pârâul Clănița.
Recepția oficială a obiectivului, finanțat în totalitate de la bugetul de stat, a fost încă un pas înainte al autorităților, o promisiune respectată, finalizarea obiectivului fiind considerată o prioritate încă de la începutul acestui an, fapt care a permis practic președintelui Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, și autorităților locale să-l inaugureze în prezența unui număr însemnat de locuitori, care beneficiază de o legătură rutieră solidă, în deplină siguranță, întrucât lucrările de reparație capitală au constat în execuția unor lucrări de calitate, atât la partea de suprastructură superioară și inferioară, cât și la cea de infrastructură, amenajare de rampe, de albie, precum și de protecție a mediului.
Podul a fost finalizat în luna iulie 2015 și beneficiază de marcaje rutiere longitudinale și de rampe corespunzătoare pentru utilizarea acestuia.
De asemenea, președintele Consiliului Județean Teleorman și-a actualizat agenda privind verificarea în teren a lucrărilor pentru care a semnat ordinul de începere, două dintre aceste obiective de investiții la care acesta s-a oprit sunt demarate în cadrul lucrărilor de ”Întreținere curentă și periodică pe timp de vară a drumurilor județene în perioada 2013-2017”.
Lucrările începute se execută pe un tronson de 6,7 kilometri din drumul județean DJ 506, cuprins între km.59+195(DJ 612 spre Orbeasca de jos) și km. 65+905(CF Roșiorii de Vede-București) și, de asemenea, au început lucrările de întreținere și pe DJ 612, pe un tronson de 0,8 km, aflat pe raza comunelor Băbăița și Frăsinet, se arată într-un comunicat de presă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*