Dispar sicriele și coroanele funebre de pe trotuarele Alexandriei!

în Administratie

Gata cu sicriele și coroanele funerare pe trotuarele din Alexandria! O decizie a Consiliului Local a stabilit că că de la 1 ianuarie 2020, firmele de pompe funebre care funcționează pe raza municipiului Alexandria nu mai au voie să expună stradal sicrie, cruci și coroane funerare. Rațiunile care fundamentează această măsură sunt de ordin estetic, pentru că ar provoca un disconfort trecătorilor, iar consilierii locali din Alexandria, care înțeleg frica de moarte,  au decis în unanimitate interzicerea expunerii crucilor și sicrielor de către firmele de pompe funebre care funcționează pe raza orașului.

Potrivit consilierilor locali, această măsură este una care ar aduce o îmbunătățire estetică a Alexandriei. Totul a pornit de la mai multe solicitări ale cetățenilor din Alexandria care s-au plâns că sicriele expuse pe trotuar îi afectează vizual. S-a făcut chiar o dezbatere publică pe această temă, la care au participat proprietarii firmelor de pompe funebre, existând astfel un acord asupra faptului că starea actuală nu e una potrivită pentru un oraș civilizat.

Consilierul local Cătălin Dumitrașcu susține că decizia a fost luată din considerente estetice și că singurul amendament a constat în faptul că, totuși, firmele care au acest obiect de activitate vor putea folosi în reclamele stradale o cruce. 

Decizia s-a luat din rațiuni estetice și mi se pare corect să nu expui stradal sicriele. Singurul amendament a venit din partea consilierului local Florin Titirișcă, care a spus că totuși aceste firme ar trebui lăsate să pună în reclamele pe care le afișează stradal imaginea unei cruci, ca să înțeleagă lumea obiectul de activitate.

În Alexandria funcționează 12 firme de pompe funebre, însă doar una are avize din partea Direcției de Sănătate Publică și Consiliului Local Alexandria. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*