liberinteleorman.ro

Discrepanțe alarmante în sistemul de pensii din județul Teleorman: 75 de magistrați beneficiază de pensii speciale

22 iunie 2023

Pensia medie a magistraților cu pensii speciale ajunge la 20.908 lei, în timp ce pensia obișnuită se situează la doar 1.937 lei.

Teleorman – Într-o situație care stârnește nedumerire și nemulțumire în rândul populației, se constată că în cel mai sărac județ din România există nu mai puțin de 75 de magistrați care beneficiază de pensii speciale, cu sume considerabile și mult peste nivelul mediu al pensiilor obișnuite. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, pensia medie a acestor magistrați ajunge la suma de 20.908 lei, în timp ce pensia maximă se ridică la 29.250 lei.

Comparativ, pensiile obișnuite acordate pentru limită de vârstă în județ sunt extrem de modeste, cu o pensie medie de doar 1.937 lei. Cele mai multe pensii sunt mici, în jurul a 1000 lei. Deși există câteva cazuri izolate cu pensii obișnuite mai mari, cel mai înalt nivel al acestora depășește cu puțin pragul de 16.000 de lei. Aceste discrepanțe semnificative între pensiile magistraților și cele ale cetățenilor obișnuiți ridică întrebări legate de echitatea și transparența sistemului de pensii.

În ultimele cinci luni, pensia medie a magistraților a crescut cu 222 de lei, în timp ce a pensionarilor obișnuiți, cu 2 lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

De ce este important să găsești cele mai bune cote în pariurile sportive?

Următorul articol

Ziua Universală a Iei, la Biblioteca Județeană Marin Preda

Cele mai recente articole de Actualitate