liberinteleorman.ro

Directorul Școlii Mihai Viteazul o apără pe profesoara de matematică, acuzată de părinți că își obligă elevii să ia meditații

3 februarie 2018

Carmen Dumitrescu

Povestea profesoarei de matematică a Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Alexandria, Marioara Marin, acuzată de o parte dintre părinții elevilor săi că îi obligă să plătească meditații pentru a obține note mari a generat o adevărată „vânătoare de părinți” în instituția de învățământ. Se pare că din punctul de vedere al celor care conduc școala, esențial este să afle care dintre părinți a „turnat”, nu să rezolve fenomenul condiționării notelor de meditații. Și, în loc să vorbim despre niște părinți solidari, care să pună împreună cap la cap condiționările la care au fost supuși cu toții de către mai multe cadre didactice din acea școală, așa cum se plâng părinți de la mai multe clase, ei sunt ocupați să țină ședințe pentru a identifica părintele care a vorbit. Precizăm, cu acest prilej, că mai mulți părinții au confirmat cele spuse de mama care ne-a povestit cele pe care le-au citit. Și că fiecare are un punct de vedere similar, pe care îl vom prezenta, la nevoie, pentru a se vedea că povestea se susține.

Pentru a lămuri, totuși, situația, l-am contactat pe directorul școlii, Cristea Armeanu, pentru a afla de la el care e problema în școala pe care o conduce. Acesta spune că problema e, însă, la elevi: „Copilul despre care ați scris merita nota 3 în teză și nici părinții nu contestă notă aceea. Ei contestă corijența. Am fost și eu profesorul acelor elevi și vă spun, cu toată răspunderea, că sunt leneși și petrec timpul pe tabletă, nu cu ochii la tablă! Sunt leneși… Asta e tot… Ce poate să le facă profesoara de matematică?”

Totuși, în ciuda acestei atitudini, la care noi ne așteptam, vrem să facem precizarea că problema ridicată de părinții nemulțumiți de notele copiilor lor la disciplina doamnei Marin nu e aceea a corijenței, ci aceea a faptului că s-au făcut presiuni asupra lor să își ducă odraslele la meditații. Ori, acest tip de condiționare e un abuz. Și evident că, fiind tratați diferit de profesor, niște elevi oricum neatenți, vor avea tendința să se îndepărteze și mai tare de activitatea de la clasă. Cât despre vânătoarea de părinți, facem precizarea că, deși avem permisiunea de a dezvălui numele celor care s-au plâns, alegem noi să nu o facem, pentru a-i proteja pe cei mici de eventuale presiuni. Lucru pe care cadrele didactice de la școala respectivă, dar și o parte dintre părinți, nu-l înțeleg, deși un adult responsabil ar trebui să știe cât contează o traumă de acest gen în viața viitorului adult.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Orice naș își are Nașul: Ștefan Valentin Dragnea este noul Cap al caracatiței teleormănene

Următorul articol

Vânzări, închirieri

Cele mai recente articole de Educatie