liberinteleorman.ro

Directorul APIA Teleorman își ridică vilă de lux pe un teren de 80.000 de euro. Cash!

Advertisement

Viața de angajat la stat este bună pentru mulți dregători de funcții remunerate cu bani publici și deloc puțini, care au pus stăpânire pe instituții fără a arăta concret că au lăsat ceva în urmă. E cazul lui Eugen Coman, director de ani buni la APIA Teleorman, care s-a remarcat prin procese în instanță cu o parte a presei și prin dezastrul la propriu care se găsește în deconcentrata pe care o conduce, unde fermierii abia găsesc un scaun pe care să se așeze când au treabă la sediul secundar, dar despre asta vom face scriere într-un subiect separat.

Revenind la personajul Coman, care a ratat în instanță închiderea site-ului Liber în Teleorman, ne-am concentrat atenția pe evoluția sa materială, despre care vorbesc mulți oameni în Alexandria și nu în termeni tocmai decenți. Persoane care suspectează nereguli în dezvoltarea buzunarului lui Eugen Coman ne-au îndrumat spre strada Mihail Kogălniceanu din capitala de județ, acolo unde șeful de la APIA a început construcția unei case impresionante care promite să fie o clădire de mare impact estetic în zonă, pe un teren pe care l-ar fi cumpărat cu 80.000 de euro cash, conform vecinilor săi, care au auzit că locul de casă a fost cumpărat de „un băiat de popă de la Nanov”. Coman e fiu de preot, dar pare să aibă îndeletnicirile unui purtător de haine duhovnicești care nu slujește cuvântul Domnului, ci pe al necuratului, fie vorba între noi. Pe pancarta pe care legea l-a obligat să o pună la vedere, nu în bătaia vântului, ascunsă de ochii curioșilor de la Liber în Teleorman, scrie numele celor doi care construiesc: Monica Coman și Eugen Coman.

Directorul APIA are, conform declarației de avere din anul 2020, un salariu anual de 100907 lei, ceea ce înseamnă în jurul a 8.400 lei lunar. Soția sa, care de asemenea este angajat pe bani publici la Inspectoratul Școlar Teleorman, a încasat 83.714 în tot anul 2020, la care s-au alăturat cei 6.859 lei dintr-o indemnizație de la AJOFM Teleorman și 1.694 lei de la Casa Corpului Didactic, dar și 89778,76 lei de la Întreprinderea Individuală Coman Monica, din apicultură (Dacă e conflict de interese urmează să decidă organele abilitate).

Familia Coman mai deține un teren intravilan în comuna Nanov, de 1003 mp, un teren agricol în comuna Nanov, în suprafață de 2050 mp și terenul intravilan din Alexandria, de 1046 mp. De asemenea, cei doi au un apartament în Alexandria. Și la active financiare stau bine (din salariile de la stat). Depozitul bancar de la Raiffeisen avea, în 2020, 142540.99 lei, iar cel de la Banca Transilvania 12613.64 lei și niciun credit.

Ciudat e faptul că această acumulare trebuie să aibă legătură cu anumite activităţi de ordin profesional. Dacă un doctor care operează pe creier ar avea averea precum cea al lui Coman, într-o lume normală, nimeni n-ar trebui să-şi pună întrebări. Eşti profesionist, practici o profesie grea, faci performanță, câștigi bani, îţi construieşti vilă și conturi cu multe cifre. Dar despre Coman se știe că e un personaj alunecos, cu un CV controversat, cu multe dezertări în politică la activ și fără vreo performanță care să justifice nivelul de bunăstare pe care îl știm. Dar mai e ceva care ne-a atras atenția din spusele celor care au avut de-a face cu Eugen Coman, dar demonstrația o pot face oamenii care au trecut prin asta, după ce le dispare teama de repercusiuni. Se pare că, dacă vrei să te angajezi la APIA, pe o filieră internă, Coman te invită în birou fără telefon și scrie pe o hârtie: 5.000. Dacă strâmbi din nas, taie și notează din nou: 4.000. Îți sună cunoscut, Eugen Coman? Sperăm că și procurorilor…

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un pod ce trece peste râul Teleorman s-a prăbușit!

Următorul articol

REVOLTA medicului Cătălin Dumitrașcu: La SJU Alexandria efectuează ture și gărzi la UPU doar 4 medici. RUȘINE BĂ! RUȘINE!

Cele mai recente articole de Actualitate