liberinteleorman.ro

Direcția Regională de Drumuri și Poduri București știe că nimeni nu asigură (Euro)protecție mai bună ca Dragnea

21 noiembrie 2017
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Nu cu multă vreme în urmă, ziarul Liber în Teleorman dezvăluia practicile coreene din Teleorman, instituite de Liviu Dragnea, care și-a trecut toate afacerile pe numele unor interpuși, majoritatea foști șoferi sau cărători de haine și genți. Cu ceva vreme în urmă, S.C. Valahia Guard, condusă de Liviu Neagu, și-a câștigat concurență pe piața protecției din Teleorman. Este vorba despre firma S.C. Europrotect Security SRL, cu sediul în Alexandria. Administratorul acestei firme se numește Adrian Miu, fost angajat al Valahia Guard, în strâns parteneriat (nu știm exact pozițiile, transparența fiind o chestiune grea în Teleorman), cu Cristian Baicu și… Mădălin Ioniță (fostul șofer al lui Dragnea). Firma a reușit să intre repede pe piață și să obțină contracte frumușele cu instituții importante din județ, spitalul județean fiind unul dintre primii clienți. Valahia Guard a început să piardă teren, în timp ce firma condusă din umbră de șoferul baronului câștigă contracte după contracte.

Și nu se rezumă doar la județul Teleorman, pentru că, mai nou, S.C. Europrotect Security are un susținător terțiar care se numește… S.C. Teldrum SA. Și pentru a îndepărta orice îndoială, mai nou, mașinile unora dintre angajații Teldrum sunt colantate cu S.C. Europrotect Security. Evident, noi suntem proști și nu vedem toate aceste jocuri de culise, așa că putem fi furați după bunul plac al lui Dragnea și al șoferilor săi. Ceea ce înseamnă că ne merităm soarta, nu?
Revenind la S.C. Europrotect Security, această firmă a reușit să obțină, ca din întâmplare, contracte extrem de bune la nivel național. Și menționăm doar câștigarea unei licitații ce avea ca obiect asigurarea de servicii de pază umană la sediile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, licitație orgaizată de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Valoarea contractului respectiv depășeste un miliard de lei.
Dacă ar fi să ne uităm la nivelul de creștere al profitului firmei de securitate a lui Dragnea, acesta e fabulos și depășește un milion și jumătate de lei. În plus, examinând licitațiile la care a participat Europrotect Security în ultima vreme, vom observa că firma are ca susținător terțiar Teldrumul. Mai nou, aflăm că nu doar Teldrum se extinde la nivel național, ci și Europrotect, căci Direcția Regională de Drumuri și Poduri București a considerat că nimeni nu asigură protecție mai bună ca Dragnea. În consecință, sediul instituției din capitală este păzit de angajați ai Europrotect Security, care pot fi observați cu ușurință de către toți cei care au treabă prin zonă. Cu alte cuvinte, în timp ce Dragnea face cărțile cu Justiția, încercând să demonstreze unei țări întregi că e foarte bun la poker-ul instituțional, firmele lui de casă își extind activitatea la nivel central, alimentând pușculița proprie, pentru binele și folosul partidului unic din Teleorman și din întreaga țară. Ce poate fi mai profitabil de atât?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PNL Teleorman a scos în stradă 400 de oameni. Revendicarea lor: „Vrem viitor!”

Următorul articol

Subprefectul-ospătar de Teleorman, Nelu Oprea, și-a pus bacșișul de 200.000 lei în contul nevestei…

Cele mai recente articole de Din culisele politice