Din precauţie, liberalii teleormăneni renunţă la acţiunea de protest de la Bucureşti

în Actualitatea politică

protesteCarmen Dumitrescu

E prima dată, după o lungă perioadă de timp, când Opoziţia teleormăneană trebuie să se mobilizeze şi să strige “Lupul!” la unison. Sarcina nu e chiar una facilă, dacă ţinem cont de faptul că la mijloc sunt istorii de partid separate şi orgolii diferenţiate de valori eterogene. Tocmai de aceea, atunci când s-a luat decizia mobilizării generale a Opoziţiei pentru ziua de vineri, când o parte a liberalilor teleormăneni ar fi plecat la Bucureşti să protesteze iar o parte ar fi pichetat Prefectura Teleorman, reprezentanţii Opoziţiei dădeau impresia că s-ar fi grăbit. Între timp, au regândit strategia şi au decis că e mai bine să renunţe la acţiunea programată în Bucureşti şi să se limiteze la a picheta Prefectura Teleorman într-un număr cât mai mare. Motivul invocat de co-preşedintele PNL Cristi Barbu privind renunţarea la acţiunea separată de la Bucureşti a fost acela că “nu se doreşte o repetare a situaţiei din 13 iunie 1990. Noi privim la greşelile făcute în istorie cu 25 de ani în urmă şi credem că e mai bine să ne limităm acţiunea la Teleorman. Aşadar, renunţăm la manifestaţie programată pentru vineri la Bucureşti şi ne vom exprima nemulţumirile faţă de guvernanţi de aici, din judeţ. În plus, asta va asigura o mobilizare impresionantă a membrilor noştri la nivelul Teleormanului. Veţi vedea!”

Desigur, noi credem că la bază stă precauţia. Dar nu precauţia de a nu repeta erori istorice, atitudine care ar putea defini mari caractere politice, mai puţin prezente în politica de Vedea, ci aceea de a nu risca o manifestaţie cu prea puţini participanţi în Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*