liberinteleorman.ro

„Din inimă, pentru inimă!” – Copii din Alexandria au luptat, prin cântec, pentru Eric!

13 martie 2018
Foto credit: Ștef și Vio

Carmen Dumitrescu

Despre situația dramatică a micuțului Eric Mitran, în vârstă de doar trei anișori, diagnosticat cu encefalită autoimună, se cunosc deja toate detaliile. De-a lungul vremii, oameni de bine au contribuit la tratamentul necesar salvării acestui copil, s-au organizat competiții sportive și evenimente caritabile. Iată, însă, că nici copiii de la Grădinița cu program prelungit „Ion Creangă” și cei ai Grădiniței nr.10 din Alexandria nu s-au putut ține departe de povestea dramatică a micuțului Eric, așa că au organizat festivalul caritabil „Din inimă, pentru inimă!”

Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru tratamentul lui Eric Mitran, care este internat în prezent într-un spital din Turcia, însă costurile pe care vindecarea lui le presupune sunt prea mari pentru părinții copilului. Astfel, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, copiii și părinții lor s-au strâns în amfiteatrul Universității Valahia din Alexandria și au susținut un spectacol caritabil.

Foto credit: Ștef și Vio

Sprijinul lor a fost important, pentru că, din fericire, tratamentul administrat lui Eric funcționează și, în prezent, cel mic poate să meargă. Potrivit uneia dintre mamele celor care au organizat evenimentul, ideea a fost bună, pentru că s-a reușit colectarea unor sume de bani necesare tratementului: „Ne-am gândit să îl ajutăm, cumulând la ideea de spectacol închinat mamei și ideea de spectacol caritabil. Ultima factură de la spital a avut valoarea de 16000 de lei. În urma spectacolului în care preșcolarii celor două grădinițe au prezentat spectatorilor diferite momente de cântec și dans pregătite cu ajutorul educatoarelor de la grupe s-a adunat suma de 7852 de lei și 50€, dar și promisiunea altor părinti care au solicitat informații pentru a mai depune sume cosiderabile în conturile micuțului. Echipa „Ștef și Vio” care a filmat întreg evenimentul a promis că banii adunați din vânzarea cd-urilor îi vor vira în contul lui Eric.”

Spectacolul a adunat circa 300 de persoane printre care și părintii micuțului și 230 de preșcolari.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

S-a reluat circulația pe E70

Următorul articol

VIDEO: Inundații la Orbeasca de Sus

Cele mai recente articole de Actualitate