liberinteleorman.ro

Din încrengăturile penale ale ANAF Teleorman…

12 aprilie 2019

Monica Vasilescu

Inspecția Fiscală din cadrul ANAF Teleorman are un nou conducător, după ce fosta șefă a fost transferată, pentru șase luni, la Vama Turnu Măgurele, în urma a foarte multe reclamații primite de la inspectorii fiscali, dar și mustrări de la superiorii săi. Noul înscăunat pe cea mai tare poziție din ANAF Teleorman este Cristi Culcea (Culcea Cristian Gabriel). El s-a angajat la Finanțe pe relația Almăjanu. Tatăl său era prieten cu Marin Almăjanu și membru PNL în vremea lui. Fratele lui Cristi, Claudiu, a fost la tineret, la PNL. Așa s-a angajat Cristi. Pe ”prietenii cu beneficii”, cum lucra nenea Mărin. A rămas în sistem. Și cum sistemul e roșu, prin 2012, el și familia lui s-au dus pe la PSD. Claudiu, fratele său, s-a învârtit bine în hora pesedistă. L-au angajat la Primărie, șef de secții de votare la PSD Teleorman și alte momeli. Cristi s-a descurcat mai greu… a dat concurs de trei sau patru ori la Antifraudă Fiscală, dar fără succes. Mai târziu, cu recomandare de la partid, a început să facă treaba PSD-ului pe la Finanțe (știe lumea bună). Acum, după terminarea scandalului cu fostul șef, cunoscută ca fiind și omul serviciilor, Floriana de la Țigănești, PSD-ul l-a pus șef.
În spiritul PSD, tot penal. Spunem asta pentru că, prin 2016, doamna de la Țigănești, Floriana Mitroi, detașatul PSD la Finanțele din Teleorman, a chemat la bară Inspecția din subordine. Adică, ea era șefă, dădea dispoziții, dar inspectorii făceau treaba după caz. Așa că, finanțista supremă, Cruella cum i se mai spune la cafea, a făcut plângeri penale mai multor inspectori din Serviciul Inspecții pentru abuz în serviciu, neglijență, tăinuire, foloase necuvenite, etc. Fiind angrenate foarte multe persoane și personalități marcante din județ în această speță, Parchetul a dat un sec NUP. Floriana Mitroi nu s-a mulțumit cu asta și a contestat NUP-ul la Judecătorie. Pe 9 aprilie, marți, s-a dat verdictul definitiv. Judecătoria a retrimis dosarul la Parchet pentru completarea urmăririi penale împotriva serviciului Inspecții din ANAF Teleorman și a celor doi foști șefi de instituție – Elefterie Comănescu și Eugen Nicolae, dar și împotriva actualului director adjunct Inspecție Fiscală – Cristi Culcea.


Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. Directorul Teldrum, Petre Pitiș, locuiește în clădirea fostului Inspectorat Școlar al județului Teleorman

Următorul articol

Scandal în Consiliul Local Alexandria, pentru că pesediștii vor să interzică mitingul PNL: „Democrația a murit în județul Teleorman”

Cele mai recente articole de Din culisele politice