liberinteleorman.ro

Dialogurile ROMBEL, la Bruxelles. Carmen Dumitrescu a lansat cărțile Avatar și Purgatoriul Nebunilor în prezența românilor iubitori de frumos din Diaspora

27 februarie 2018

Monica Vasilescu

Sub genericul Dialogurile ROMBEL, în capitala Belgiei a avut loc un eveniment important găzduit de Centrul comunitar ELZENHOF, din Bruxelles, în cadrul căruia Carmen Dumitrescu, scriitor și jurnalist, și-a lansat noua carte – Purgatoriul Nebunilor, dar și pe cea de-a treia, scrisă după Secretul și Justițiarul – AVATAR.

Carmen Dumitrescu este cunoscută în lumea culturală a locului unde își desfășoară activitatea precum un autor al scrisului de calitate și, mai mult de atât, romanele sale au atras public încă de la început. După trei cărți de dragoste în purul sens al sentimentului, Carmen a ales să publice o carte în care descrie anumite experiențe din culisele politice prin prisma jurnalismului pe care îl practică de 10 ani în Teleorman, carte în care orice asemănare cu personaje reale este absolut intenționată. Cartea Purgatoriul Nebunilor a fost lansată întâi la Alexandria, în orașul cu străzi paralele și perpendiculare care se regăsește în povestea principală din scriere, și, în urmă cu două zile, la Bruxelles, în prezența românilor din Diaspora interesați să afle despre cele mai recente apariții editoriale ale sale.

Invitația de a prezenta cartea românească în Bruxelles a venit din partea vicepreședintelui Consiliului Românilor de Pretutindeni, Cornel-Radu Loghin, unul dintre creatorii de acte de cultură al cărui scop constant este realizarea punților între România și Belgia. ”Am cunoscut aici români foarte frumoși. Am auzit foarte des limba română aici. Și mi se pare că românii din Belgia sunt un pic mai români decât românii din România. Mi-a plăcut sentimentul acesta”, a spus Carmen Dumitrescu la începutul discursului său. Ea a vorbit despre cele două cărți prezentate, spunând că dacă Avatar este o carte în care iubirea a spart granițele virtualului, Purgatoriul Nebunilor este scrisă din inima Teleormanului în care personajul principal este un baron cu boala puterii, ce dă lecții unei femei de serviciu care învață să devină politician. Subiectul cărții a generat discuții extrem de vii și animate, Carmen răspunzând punctual la fiecare întrebare adresată de public, iar la final a dat autografe.

Evenimentul a cuprins și alte momente interesante, moderatorul și organizatorul evenimentului a reunit persoane cu un mesaj profund și util în diferite împrejurări. Unul dintre vorbitori a fost Cosmin Râță, fondator ROTEAM, o firmă de succes în Bruxelles, care le-a povestit celor prezenți cum a reușit să înregistreze și să administreze afacerea în Belgia, poveste pe care o vom detalia în curând. Au urmat Daria Pârvu și Mirela Niță Sandu, experți grup țintă – RomBel, cu o prezentare despre antreprenoriat acasă, în România. Europarlamentarul Siegfried Mureșan și-a spus opinia legată de contribuția Diasporei la consolidarea statului de drept în România, iar Mihaela Popescu, președinte al Asociației AGORA for LIFE, a povestit despre asociațiile românești din Belgia. În cadrul aceluiași eveniment, Bogdan Deleanu a lansat Comunitatea RO100 Bruxelles, o platformă ce își propune atragerea celor interesați să contribuie la obiectivele România 100 și activarea lor pe plan civic.

Cu o succesiune de subiecte atractive și închegate, ediția a IX-a a Dialogurilor desfășurate sub stema ROMBEL, cea mai largă comunitate virtuală a românilor din Belgia, care există încă din anul 2002, s-a încheiat cu succes. Evenimentul a fost unul cu adevărat inedit prin construirea oportunității unui dialog între invitați și participanții la eveniment, Cornel-Radu Loghin reușind și de această dată să pună față în față oameni din diverse deomenii în ideea de a ajunge împreună la perspective noi pentru a da din energia lor întregii comunități românești de departe.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Pentru că în Teleorman deszăpezirea se face la câteva zile după ninsoare, pompierii muncesc în plus

Următorul articol

Situația drumurilor naționale și județene

Cele mai recente articole de Actualitate