Din motive greu de înțeles, dar care s-au simțit în buzunarele și în stomacul beneficiarilor, județul Teleorman fiind singurul din țară care a dat indemnizații mai mici persoanelor cu handicap grav, DGASPC Teleorman nu stă bine deloc cu banii. Probabil că proasta gestionare a resurselor sub stresul cauzat de cercetările procurorilor DNA a dus la această situație. Și iată că astăzi, 15 octombrie, la momentul rectificării bugetului Teleorman, s-au alocat 3.751 mii lei din fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Suma se împarte în două: pentru finanțarea cheltuielilor cu susținerea sistemului de protecție a copilului (2.835 mii lei) și pentru finanțarea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap (916 mii lei).
Prin adresa nr. T 1176/27.09.2018, ANAF Teleorman a făcut cunoscut că, potrivit comunicării Ministerului Finanțelor Publice, suma de 3.751 mii lei a fost repartizată județului Teleorman în trimestrul III 2018. Consiliul Județean a solicitat ulterior Direcției pentru Protecția Copilului un plan de cheltuire a banilor. Și DGASPC Teleorman a decis că banii de la Guvern se vor distribui mai mult în interesul instituției și mai puțin în interesul beneficiarilor. Că cine împarte, parte-și face, nu?
Astfel, DGASPC Teleorman intenționează să cheltuie 124 mii lei cu personalul, 3.460 mii lei cu bunuri și servicii și doar 100 mii lei cu asistența socială. Consilierii județeni au votat, însă, în unanimitate și fără comentarii repartizarea banilor așa cum a fost ea decisă de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Cu alte cuvinte, poate mai e nevoie de vreun sistem de supraveghere prin instituție…