liberinteleorman.ro

Dezastru la Evaluarea Națională în Teleorman: aproape jumătate dintre elevii înscriși au obținut medii sub 5

Carmen Dumitrescu

În județul celor care acum conduc destinul țării , educația funcționează în parametri… În parametri minimali. Și o dovadă în acest sens o constituie rezultatele obținute de elevii teleormăneni la Evaluarea Națională. Poate că învățământul nu este pe cele mai bune mâini, căci e drept să pui o mare parte din responsabilitate pe umerii elevilor care nu mai găsesc în studiu o bucurie, dar un cadru didactic bun știe un lucru esențial: niciodată elevul nu e de vină. În realitate discutăm despre o problemă a sistemului, care pune în funcții de răspundere majoră oameni nepregătiți sau, mai rău, neimplicați.

De ani întregi, puțini dintre noi mai strigă în Teleorman, dar noi am făcut-o fără ocolișuri. Și de ani de zile spunem că nu e deloc în regulă ca în fruntea Inspectoratului Școlar Județean să se afle persoane numite exclusiv în virtutea prieteniei cu soția finului lui Dragnea sau în virtutea vreunui mariaj convenabil, care permite unui inspector școlar să bată elevi în văzul lumii. Evident, strigătele noastre n-au contat. Și acum, iată rezultatele: nicio medie de 10 în Teleorman la Evaluarea Națională! Totuși, vorbim despre câteva note de 10 la matematică și despre câteva note maxime la Limba Română. Cam atât. Dar dezastrul abia acum se vede: din 2541 de elevi înscriși la evaluare, 1139 au avut medii sub 5. Nu mai spunem nimic despre cele 13 medii de 1 și nici despre cele 141 de absențe. Ar fi inutil. Sistemul își demonstrează „eficiența” pe deplin în astfel de momente. Și comentariile noastre sunt de prisos. Viitorul, însă, poate suna și bine. În sensul că mulți dintre cei care au obținut media 1 au șanse reale de a deveni miniștri.

 

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cocaină, cannabis și comprimate de ecstasy descoprite de polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Teleorman

Următorul articol

10 teleormăneni au dat o lecție de curaj celor care încă tac: „Îmi asum un mare risc protestând la Alexandria, dar m-am săturat să îmi fie frică!”

Cele mai recente articole de Învățământ