Deținutul Liviu Dragnea continuă să ceară în instanță dizolvarea PSD! Termen mâine la Curtea de Apel

în Actualitatea politică

Liviu Dragnea insistă, din închisoare, pe dizolvarea PSD.

Mâine va avea loc, la Curtea de Apel București, ședința în care vor fi analizate solicitările noi pe care le mai are fostul lider social-democrat, condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

La ultima înfățișare, Liviu Dragnea și avocații săi nu au fost prezenți în sala de judecată, motiv pentru care s-a cerut o amânare. Astfel, la ședință au fost depuse foarte multe documente, iar judecătorii de la Curtea de Apel București au amânat procesul acordând termen pe 12 decembrie pentru a da posibilitate părţilor să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse la dosar.

În cererea adresată în primă instanță Tribunalului București, Liviu Dragnea cerea judecătorilor să se aplece asupra ipotezei că menținerea de către PSD Teleorman a celor două angajate fictive din dosar ar trebui să ducă la dizolvarea organizației locale de partid. El consideră că actul ilegal comis de PSD Teleorman ar trebui însușit și de organizația centrală de partid, ceea ce ar duce la dizolvarea PSD.

Cu alte cuvinte, solicitarea lui Dragnea din spatele gratiilor nu vizează doar modul în care a fost aleasă, la Congres, noua conducere a partidului, ci și faptul că angajările fictive nu reprezintă o situație pentru care ar trebui să plătească doar el. Practic, fostul șef al PSD spune în mod direct că ar trebui să existe și consecințe politice pentru oamenii din PSD Teleorman care au avut cunoștință despre situația Adrianei Botorogeanu și Anisei Stoica în toată perioada iulie 2006 – decembrie 2012.

În acest context, instanța va analiza mâine dacă se întrunesc elementele legale pentru dizolvarea PSD, după ce vor fi discutate cererile deținutului de drept comun – Liviu Dragnea.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. A meu nu se lasa pana nu ii dau astia vre o 200 de parnaie. Omul asta pare sa creada ca el e schimbara. Se vedea ca va lua puscarie cu vre o 2 luni inainte sa o ia dar el era convins ca sacapa

    Cres ca deja i se pregateste ceva sa l linisteasca

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*