liberinteleorman.ro

Despre democrație… la primărie

18 septembrie 2015
Advertisement

Monica Vasilescu

psd

O delegație a europarlamentarilor români din Grupul Socialiștilor și Democraților Europeni, formată din europarlamentarii Viorica Dăncilă și Victor Negrescu, s-a aflat astăzi în sala mare a Primăriei municipiului Alexandria pentru a discuta despre promovarea democrației. La eveniment au luat parte, între alții, senatorii Timotei Stuparu și Florinel Dumitrescu, viceprimarul Alexandriei, Ionuț Neacșu, președintele TSD Teleorman, Marian Potbăniceanu, președintele organizației de femei a PSD Teleorman, Tatiana Sandu. Din asistență au făcut parte membri social-democrați din toate categoriile de vârstă.

Întâlnirea face parte dintr-o serie de astfel de evenimente, numite Atelierele pentru promovarea democrației – idei de guvernare pentru tineri în Europa. În intervenția sa, Victor Negrescu, în calitate de europarlamentar, dar și de președinte al PES activists România (o organizaţie în care membrii şi simpatizanţii de stânga din România pot activa direct la nivelul politicii europene prin intermediul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi reţelei de simpatizanţi existentă la nivelul tuturor ţărilor membre UE) a explicat de ce este important să vorbim despre democrație. ”Istoria stângii românești este legată de promovarea mai multor drepturi: dreptul celor care au venituri mai mici, dreptul femeii, dreptul categoriilor care de multe ori sunt ignorate sau alte grupuri puse la marginea societății. Democrația nu este un sistem ușor, dar este cel mai bun pe care îl avem. Democrația oferă posibilitatea ca fiecare voce să fie auzită”.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Viorica Dancila sa-si vada de zona ei -zona Videle si sa sprijine organizatia PSD din Silistea unde domnul presedinte Constantin Ionescu lupta de unul singur fara ca blonda vopsita sa-l fie alaturi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Florin Neagu face un pas în spate

Următorul articol

Frumusețile naturii neexploatate turistic. Rapsodia Dunării la Turnu Măgurele, o bogăție cunoscută de puțini teleormăneni

Cele mai recente articole de Actualitatea politică