liberinteleorman.ro

Deși se pregătesc în condiții improprii, baschetbalistele din Alexandria au transformat pasiunea pentru sport în performanță absolută

26 mai 2016
Advertisement

Monica Vasilescu

13271843_1166243073406824_1215742844_oFamilia Piperea, și nu ne referim aici doar la antrenorii Costina și Mădălin, ci și la fetele talentate pe care aceștia le învață măiestria baschetului, a susținut o conferință de presă pentru a prezenta publicului, destul de neinteresat de sportul care excelează pe plan local, rezultatele deosebite obținute de baschetbalistele care joacă pentru Alexandria.

Atât la Under 14, cât și la Under 18, echipele de baschet feminin din capitala de județ au devenit campioane naționale. CSS Alexandria a învins, recent, pe LPS Alba Iulia în finala de la Satu Mare, devenind astfel noua campioană a României la categoria de vârstă 14 ani. Sub ochii ageri ai antrenorilor Costina Piperea şi  Mădălin Piperea au jucat Andreea Horlea, Andreea Mazilu, Paloma Cucu, Bianca Jianu, Daria Botorogeanu, Alexandra Biet, Luiza Radu, Ana Lăcău, Maria Florea, Diana Ciocoiu şi Alexandra Raicu.

CSS Alexandria este campioana României și la categoria de vârstă Under 18, după ce a încheiat ultimul meci al turneului final, desfășurat la Alba Iulia, atunci când a învins pe ACS Napoca Baschet Cluj cu scorul de 67-57. Campioanele care au evoluat sunt: Alina Podar, Teodora Manea, Eliza Ispas, Irina Enache, Tania Agache şi Ştefania Candoi.

În vitrina cu trofee a clubului alexăndrean, pe lângă cele două titluri naţionale, stă așezată la loc de cinste cupa castigată la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, de către echipa Colegiului Național „Al. I. Cuza” din Alexandria care a dispus în meciul pentru titlu de LPS Alba Iulia.

Rezultatele competiționale obținute de fetele noastre după un parcurs în condiţii nu tocmai uşoare sunt extraordinare și sunt printre puținele care ar merita recompensate din plin, având în vedere că pregătirea lor s-a făcut, în ultimul timp, prin săli de sport improprii. Totuși, acest lucru nu se întâmplă, după cum am aflat de la Costina Piperea, care a spus motivul pentru care campioanele Alexandriei nu au parte de nicio răsplată în urma rezultatelor pentru care au muncit cu devotement. ”Tot ce putem noi să le oferim este un cantonament de pregătire și ne luptăm pentru ca aceste medalii să fie recunoscute, pentru că fetele nu beneficiază de burse. Ele nu au niciun fel de premiere din partea clubului, care este unul de stat și nu avem voie să folosim banii în alt scop”.

La rândul său, antrenorul care le pregătește și pe senioarele de la CSBT, a vorbit despre efortul fetelor și despre condițiile în care Alexandria a obținut trei performanțe notabile. ”Este al șaptele an consecutiv în care obținem titlul național. Am scos maximum din ele. Anul acesta a fost cel mai greu, din cauza condițiilor în care ne antrenăm. Fetele s-au pregătit și au reușit. Este munca pe care o ducem zi de zi, ele nu au vacanțe, nu au timp liber. Eu cred că am reușit un lucru extraordinar, ca un orășel precum este Alexandria să se bată cu Alba Iulia, Cluj și alte localități mari”, a declarant Mădălin Piperea la conferința de presă susținută ieri.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Petrică Popescu: “Candidez pentru că vreau să schimb ceva și pentru că știu că lumea e dezamăgită în oraș”

Următorul articol

Datorită cercetaşilor, la Alexandria, s-a redescoperit bucuria lucrurilor mărunte

Cele mai recente articole de Sport