Deși la Zimnicea timpul pare că stă pe loc, primăria dă 33.000 lei pe calendare!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Zimnicea e într-o perpetuă amorțire și, dacă privești obiectiv orașul, ai senzația că acolo, după 89, timpul s-a oprit. Numai degradarea blocurilor începute acum treizeci de ani indică faptul că timpul trece. În ciuda acestei situații complet triste, în principala instituție publică a orașului, mai precis, în primărie se încasează salarii de corporație și se fac investiții care mai de care mai costisitoare și mai inutile. Ne amintim, probabil, de flori, de coroane funerare, de dulciuri și cafea, toate achiziționate din bani publici pentru satisfacția privată a unora. De data aceasta, însă, Primăria Zimnicea s-a întrecut pe sine, făcând o achiziție publică echivalentă cu o glumă. Căci numai în glumă poți arunca 33.000 lei pe… calendare, când orașul pare afectat de un război recent.

Pe data de 17 octombrie, deci cu câteva zile în urmă, Primăria Zimnicea făcea o ofertă publică, privind interesul său de a achiziționa calendare pentru anul 2020. Vorbim despre calendare de perete, în format A3, cu spatele netipărit, carton duplex, pe spiră metalică albă cu agățătoare și cu imagini personalizate trimise de autoritatea contractantă. Nu vrem să insinuăm nimic, dar bănuim că imaginile personalizate ar putea conține chiar cocul lui Dăncilă, pentru că altfel nu se explică importanța acestei investiții veritabile în timpuri atât de neprielnice financiar.

Vorbim despre 5000 de astfel de calendare, contractul fiind semnat cu o firmă din Timiș, care va încasa la finalul lucrării nu mai puțin de 6.941,96 euro.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*