Marian Fișcuci are în continuare, la Alexandria, o vacă de muls

în Dezvăluiri

Monica Vasilescu

supermarketul DunareaN-am fi zis că Alexandria, un oraș gri și fără premise de a putea fi muls, poate da atât de mult lapte încât să-l sature pe Fișcuci, pesedistul care a acaparat în cursul vremii bucăți bune din urbea mohorâtă, așa cum a făcut Liviu Dragnea cu Turnu Măgurele și comunele limitrofe sau Nițulescu Teodor cu Roșioriul. Credem sau nu, capitala de județ a ajuns un punct fierbinte al infracțiunilor de nivel mare. Se tremură, pe alocuri, în averse, fiindcă nu e ușor să știi că procurorii au în sertar schema infracțională de eludare a lucrari supermarketul Dunareobligațiilor fiscale într-un dosar care te vizează. Totuși, Marian Fișcuci doarme liniștit. El nu a fost întrebat de organe despre afacerea TelDrum, care s-a ramificat de-a lungul timpului în mai multe business-uri adiacente. Despre Proinvest, Proconstruct, service-urile auto şi supermarket-urile patronate de VIP-ul în afaceri nu se spune mai nimic, astfel că nu ne miră că Marian Fișcuci este angrenat puternic în zona de tranzacții și nici faptul că toate companiile sale, privitoare la alimentație publică, auto, construcții civile, metalo-chimice etc. au explodat în anii în care acesta a rămas parcat în curtea PSD, partid pe care, acum, cel puțin la nivel de discurs, îl blamează.

Dăm un refresh şi ne amintim de câteva tunuri minunate comise în complicitate cu statul, referindu-ne aici la afacerile TelDrum și Proinvest. Dacă în privința celei dintâi ne-am lămurit că doar un fir epic, povestit din interior cu lux de amănunte, poate demasca gruparea, referitor la Proinvest încă așteptăm o soluție din partea anchetatorilor privind operațiunile comerciale fictive de care reprezentanții firmei au fost acuzați în 2014. DNA spunea la vremea aceea că, prin simularea unor livrări intracomunitare de bunuri, SC Proinvest SRL Alexandria a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 5.005.082 lei, reprezentând TVA de plată, administratorul societății în toată această perioadă fiind Marian Fișcuci.

”Dunărea” ocupă mult și plătește puțin

Până se face lumină în cazul de mai sus, ne îndreptăm atenția către actualitate, unde vedem că SRL-ul lui Fișcuci a mai agățat niște spațiu public. Afacerist de succes în Alexandria fiind, dat de mult după partidul zilei, Fișcuci a reușit să facă municipalitatea să ridice mâna în semn aprobator atunci când a simțit nevoia să mai pună mâna pe un spațiu mai acătării în capitala Teleormanului. Astfel, printr-un proiect de hotărâre, fostul consiliu local a cinstit firma bogătanului pesedist căruia nu prea-i plac aparițiile publice, iar expunerea de motive a proiectului ne-a lăsat mască de admirație: ”cesionarea acestei suprafețe de teren, care în prezent nu este utilizată, conduce la îmbunătățirea aspectului edilitar în zonă și conferă o mai bună valorificare a bunurilor aparținând patrimoniului municipiului Alexandria”. Frumos! Așa s-au făcut cărțile prin care S.C. PROINVEST S.R.L., controlată de omul de afaceri Marian Fișcuci, solicita concesionarea suprafeței de 156,00 mp teren, situat în Alexandria, str. Dunării, zona bl. I13. Mai precis, la Supermarketul Dunărea. Ca atare, prin proiectul aprobat de forul local, pesedistul Fișcuci s-a ales cu un spațiu pentru care va plăti un nivel minim al redevenței concesiunii de 52.235,00 lei, ceea ce înseamnă 3.482,33 lei anual, bani plătibili în 15 ani. ”O nimica toată” pentru magnatul care a împânzit județul de îmbârligături cu statul, fapte ce îl urcă pe acesta în topul bogaților din Teleormanul sărac. Acum terenul se află în plină construcție, se sapă adânc de zor și se ridică ziduri care vor spori profitul. Căci, nu-i așa, pomii exotici din curte, care impresionează de la depărtare, sunt mai greu de întreținut dacă ai spațiu restrâns de activitate. Mai ales că asta nu e tot. Extinderea corporației SC Proinvest SRL s-a făcut și la București, acolo unde Fișcuci are alte spații generoase, cărora le-am alocat atenție în edițiile trecute ale ziarului.

Cu dezvoltarea de la Dunărea, cu supermarketul Nord, cu noile clădiri din Peco destinate spaților comerciale de închiriat, cu magazinele de produse auto, anvelope și acumulatori, benzi adezive, produse pentru vopsitorii sau cele furnizoare de echipamente agricole, cu lărgitele sedii ale Proinvest Group, Marian Fișcuci a devenit un superstar în afaceri, chiar dacă pe multe dintre ele planează controverse de ordin legal. Și sigur că este posibil să nu fie deferit justiției, dar va rămâne ceva vreme sub țepii tari ai instituției care se ocupă cu depistarea corupției și asta pentru că, de regulă, sunt ”reținuți” marii făptuitori ai locului. Doar avem memorie bună.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*