Deși a lăsat Cimitirul Eroilor în paragină, finul primarului Drăgușin se pregătește să facă bani din… locuri de veci

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Cimitirul Eroilor din Alexandria

S.C. Piețe și Târguri SRL Alexandria se subordonează Primăriei Alexandria, având ca obiect principal de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Cam în același mod se subordonează și directorul societății, Octavian Teodorescu, primarului Victor Drăgușin, în calitate de fin și, mai ales, de lup numai bun să păzească oile. Nu de alta, dar un control al Curții de Conturi, efectuat la finalul anului 2017, a arătat că din registrele de casă ale societății subordonate primăriei se cam evaporau bani. Vorbim despre un prejudiciu total de 50.709 lei, împărțit mai apoi între persoanele responsabile: Jenica Hristescu, Muscă Georgiana Cătălina, Tunaru Floriana, Tănase Florian, Ciucă Domnica și Florentina Lăudat.

Pentru a nu întâmpina și alte probleme, la scurt timp după nefericitul episod, Drăgușin își pune fiul paznic la… piețe și târguri. Cimitirele au venit, probabil, sub formă de bonus. N-a avut nevoie finul Octavian Teodorescu de prea mult timp ca să-și dea seama de unde vine adevărata bogăție, și anume din locurile de veci.

Octavian Teodorescu

Desigur, Octavian Teodorescu ar avea în responsabilitate și Cimitirul Eroilor de la Alexandria, care arată realmente ca după război, dar el nu are timp pentru istorie și eroi. El are legătură cu banii. Lui Octavian îi plac banii și a învățat să-i facă ușor. Așa că acum, acesta a anunțat în Buletinul Informativ plătit de Primăria Alexandria cu bani grei ca să nu-l citească nimeni, că pregătește semnarea noilor contracte pentru locurile de veci în cimitirele din municipiul Alexandria. Ca să cităm din Buletinul acela, în ideea ca totuși să afle și oamenii din oraș ce scrie propaganda de partid, „S.C. Piețe și Târguri Alexandria SRL, în calitate de administrator al cimitirelor din Alexandria informează titularii actualelor contracte de concesiune că începând cu data de 3 ianuarie 2019 va demara procedura de înnoire a actualelor contracte pentru locuri de veci. Noua formă a contractului va putea fi consultată începând cu data de 3 decembrie 2018 la sediul din piața centrală”. Mai mult, finul Octavian pregătește și licitația pentru contractarea unor locuri de veci în cimitirele din municipiul Alexandria. Deci banii sunt buni, dar când vine vorba să mai și facem ceva cu ei în interes public, Octavian spune că nu e timp. Bine că sunt bani, cel puțin! Până la urmă, ce poate fi mai frumos pe lume decât să-ți câștigi traiul din vânzarea unor locuri de veci? A! Mai e ceva! Să fii fin de primar și să primești bănuții și pe stat, și pe privat. Că doar banii n-au culoare, parol!

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*