Inspectoratul de Poliție al județului Teleorman, prin serviciul său de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a descoperit deșeuri medicale abandonate în vecinătatea râului Teleorman. Situația este de o gravitate deosebită, în condițiile în care există posibilitatea ca respectivele deșeuri să se fi infiltrat în râu, existând pericol de îmbolnăvire a celor care au utilizat apa din zonă. Mai mult decât atât, situația este fără precedent la nivelul județului, comisarul șef al Gărzii de Mediu Teleorman, Gabriela Horumbă, susținând că în prezent sunt efectuate analize, pentru a se vedea în ce măsură compania care a aruncat deșeurile în apropierea râului se face vinovată de contaminarea apei din zonă.
Departamentul de comunicare al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman a precizat că la fața locului s-au deplasat polițisti din cadrul Serviciului A.E.S.P Teleorman și Secției nr. 11 Poliție Rurală Gălăteni, împreună cu specialiști ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R., alături de reprezentanți ai Gărzii de Mediu Teleorman și ai Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Acolo au constatat că în extravilanul satului Slăvești, în vecinătatea râului Teleorman, într-o groapă cu suprafața de aproximativ 50 mp și adâncimea de circa 3 m erau abandonate deșeuri medicale ambalate în recipiente de colectare (saci, bidoane, cutii de carton/plastic).
În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar cercetările se desfășoară sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle. Cercetările au arătat că responsabilă pentru situație este o societate comercială al cărei obiect de activitate este colectarea și transportul în vederea eliminării în condiții ecologice a deșeurilor medicale.
Comisarul șef al Gărzii de Mediu Teleorman ne-a declarat că se așteaptă acum rezultatele analizelor, ancheta fiind coordonată de IGPR. Mai mult, societatea responsabilă a fost sancționată și pecuniar, dar i s-a pus în vedere să se ocupe de eliminarea deșeurilor abandonate în zona respectivă.
„Ieri s-au prelevat probe și mostrele au fost trimise la laborator spre analiză. În județul Teleorman nu ne-am mai confruntat până acum cu o astfel de situație. S-a identificat firma responsabilă și i-am pus în vedere să elimine deșeurile medicale de acolo, să asigure paza zonei până la eliminarea lor totală și le-am aplicat și o sancțiune în valoarea de 40.000 de lei.„, a declarat Gabriela Horumbă pentru ziarul Liber în Teleorman.