Deschiderea ofertelor pentru achiziţia produselor de panificaţie, lactate şi fructe proaspete la CJ

în Actualitate

fructe in scoli

Joi, 20 august 2015, la sediul Consiliului Judeţean Teleorman a avut loc deschiderea ofertelor pentru licitaţia deschisă în vederea Achiziţiei şi distribuţiei de produse lactate şi de panificaţie (pachetul întreg), precum şi de fructe proaspete (mere), pentru elevii şi preşcolarii din judeţul Teleorman.

Achiziţia şi distribuţia de produse lactate şi de panificaţie (pachetul întreg) pentru elevii din învatământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din gradiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore (lotul nr.1), va fi şi pentru anul şcolar 2015-2016, însoţită de achiziţia şi distribuţia de fructe proaspete (mere), pentru toţi elevii din clasele pregătitoare şi din clasele I- VIII, care frecventează învățământul de stat şi privat autorizat/acreditat (lotul nr.2).

Numărul total de copii care vor beneficia de pachetul întreg de produse lactate şi de panificaţie este de 32.660, iar valoarea estimată (fară TVA) se ridică la 6.059.602 lei.

Fructele proaspete (merele) vor fi distribuite unui număr total de 26.401 elevi, conform caietului de sarcini, iar valoarea estimată (fară TVA) a acestora este de 1.559.455 lei.

În anul şcolar care urmează, aceste produse a căror valoare estimată este de 7.619.057 lei(fără TVA) vor fi înmânate copiilor din judeţul Teleorman, care beneficiază în continuare de avantajele programului prin care le vor fi asigurate ritmic fructe proaspete.

Programul de distribuire gratuită a fructelor (merelor) în şcoli este un program comunitar menit să încurajeze consumul de fructe, ca măsură educativă pentru sănătatea copiilor şi să promoveze formarea de obiceiuri alimentare sănătoase şi prevenirea diferitelor afecţiuni de sănătate (diabet, boli cardiovasculare şi obezitate infantilă), anunță Consiliul Județean Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*