liberinteleorman.ro

Deputatul Mara Calista, lege pentru protecția și promovarea drepturilor copilului

7 noiembrie 2018

Aveam nevoie de modificarea legii protecției copilului nr. 272/2004, în sensul respectării unui principiu elementar: interesul superior al copilului!
Modificările aduse prin proiectul de lege nr. 458/2018 cu privire la protecția copilului, modificări susținute și de mine în Parlamentul României, rezolvă una din problemele cele mai mari ale țării noastre: copiii abandonați și instituționalizați în centre de tip rezidențial (orfelinate) chiar și la vârste fragede de numai trei ani.
Este binecunoscut faptul că un copil care crește în centre mici de tip parental, la asistenții sociali sau în plasament la familii vor crește mult mai bine, având parte de o atenție sporită, de afecțiune, de o educație binemeritată. Modificările survin clar în acest sens, copiii nu vor mai avea voie să fie internați în centre de tip rezidențial sub vârsta de 7 ani. Pentru acest deziderat am votat, împreună cu colegii mei din Parlamentul României și, mulțumesc sincer, pe această cale, tuturor celor implicați și inițiatorilor legii! – deputat de Teleorman – Mara Calista

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Motivarea judecătorească în procesul dintre Eugen Coman și Liber în Teleorman: ”Ne aflăm în prezența unui demers jurnalistic legitim”

Următorul articol

Cum și-au bătut joc de Moromeții la Alexandria…

Cele mai recente articole de Actualitate