Deputatul Mara Calista, lege pentru protecția și promovarea drepturilor copilului

în Actualitate

Aveam nevoie de modificarea legii protecției copilului nr. 272/2004, în sensul respectării unui principiu elementar: interesul superior al copilului!
Modificările aduse prin proiectul de lege nr. 458/2018 cu privire la protecția copilului, modificări susținute și de mine în Parlamentul României, rezolvă una din problemele cele mai mari ale țării noastre: copiii abandonați și instituționalizați în centre de tip rezidențial (orfelinate) chiar și la vârste fragede de numai trei ani.
Este binecunoscut faptul că un copil care crește în centre mici de tip parental, la asistenții sociali sau în plasament la familii vor crește mult mai bine, având parte de o atenție sporită, de afecțiune, de o educație binemeritată. Modificările survin clar în acest sens, copiii nu vor mai avea voie să fie internați în centre de tip rezidențial sub vârsta de 7 ani. Pentru acest deziderat am votat, împreună cu colegii mei din Parlamentul României și, mulțumesc sincer, pe această cale, tuturor celor implicați și inițiatorilor legii! – deputat de Teleorman – Mara Calista

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*