Deputatul Ică Calotă susține programele „Învățare remedială” și „Masă sănătoasă în școli”

în Politică

În unitățile de învățământ preuniversitar, se va derula programul “Școala după școală”, care cuprinde activități educative, pentru consolidarea competențelor dobândite sau de accelerare a învățării, precum și alte activități pentru susținerea dreptului la educație, inclusiv de tip  recreativ sau de timp liber.

De asemenea, se va derula programul “Învățare remedială”, pentru susținerea dreptului la educație și asigurarea de șanse egale pentru elevii cu dificultăți de învățare sau care din diferite motive înregistrează regres școlar și care beneficiază în mod obligatoriu de educație remedială, în vederea atingerii rezultatelor așteptate / propuse în procesul evaluării.

„Prin programul “Învățare remedială”, se vor asigura șanse egale pentru elevii cu dificultăți de învățare sau care, din diferite motive, au un regres școlar. Programul poate fi realizat în cooperare cu organizații non-guvernamentale, în regim de voluntariat și poate include activități pentru întreaga familie, în măsura în care acestea sprijină învățarea. Școala va face o analiză a nevoilor de implementare a Programului „Învățare remedială” și o propunere de realizare a activităților acestuia.

Începând cu anul școlar 2022-2023, în tot sistemul de învățământ preuniversitar se va derula Programul “Masă Sănătoasă în școli”. Vor fi prioritizate școlile cu vulnerabilitate mare și medie din perspectiva abandonului școlar. Masa oferită în școală este și un stimulent pentru sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor.Intră pe www.legile-educatiei.pnl.ro și lasă-ne un mesaj cu sugestiile tale de îmbunătățire a noilor prevederi. Împreună, așezăm bazele unui sistem de învățământ mai bun, mai performant!”, anunță deputatul Ică Calotă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*