Deputatul Ică Calotă: Activitatea PFA-urilor este recunoscută ca vechime!

în Administratie/Politică

Persoanelor fizice autorizate le va fi recunoscută perioada în care au desfășurat activități ca vechime în muncă, respectiv vechime în specialitate, după ce Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege în acest sens, în calitate de Cameră decizională.

„A fost votată în plenul Camerei propunerea legislativă pentru ca activitățile economice desfășurate sub forma unor Persoane Fizice Autorizate să constituie vechime în muncă. Există peste 400.000 de Persoane Fizice Autorizate în România, reprezentând 27% din totalul entităților economice active din întreaga țară. În anul 2020, PFA-urile au plătit la buget impozite pe venit în valoare de aproape 335 de milioane de lei.

În acest moment peste 20% dintre tineri desfășoară activităţi economice în regim de PFA plătind toate taxele și impozitele legale aferente, dar activitatea nu le este considerată vechime în specialitatea studiilor. Acești tineri, atunci când trebuiau să demonstreze că au expertiză într-un anumit domeniu, vechime în muncă sau în specialitate, pentru a se prezenta la un concurs sau pentru a accesa anumite proiecte – nu o puteau dovedi. Prin votarea legii se elimină acest tip de discriminare”, potrivit deputatului Florică Ică Calotă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*