liberinteleorman.ro

Deputatul de Teleorman Mara Calista, la Săptămâna Parlamentară Europeană

22 februarie 2020

Zilele acestea, parlamentarul de Teleorman Mara Calista a reprezentat Parlamentul României la Săptămâna Parlamentară Europeană.

”Evenimentul în sine este unul foarte important, însă cel de anul acesta are o însemnătate aparte. Temele de discuție au fost diverse, interactive și provocatoare pentru fiecare stat în parte, dar mai ales pentru Uniunea Europeană ca întreg în contextul provocărilor Brexit, euroscepticismului sau schimbărilor sociale.

Am discutat despre necesitatea consolidării zonei EURO, despre negocierile purtate cu privire la aprobarea cadrului Financiar Multianual 2021 – 2027 și despre reglementarea Salariului Minim la nivel european. Toate discuțiile au fost intense, iar fiecare stat membru și-a exprimat, prin reprezentanții parlamentari prezenți, opțiunile, acordul sau temerile/ dezacordul cu privire la aceste subiecte. România a avut un cuvânt relevant de spus și a fost ascultată.

Tranziția către o economie verde, precum și finanțarea necesară a acestei noi abordări economice, politice și sociale are loc nu numai la nivel european, ci și la nivel mondial, ca răspuns la schimbările climatice din ce în ce mai îngrijorătoare.

Salariul minim european este una dintre temele care mă preocupă în mod special

Printre temele care au surescitat un real interes și asupra căreia m-am aplecat cu atenție, dar care va reprezenta o adevărată provocare pentru toate statele membre, va fi aprobarea unei forme de reglementare a salariului minim la nivel european, care apoi să fie transpusă la nivel național. Discuțiile au fost fost concentrate asupra a două aspecte cheie: suveranitatea națională cu privire la reglementarea legală a unui astfel de instrument, dar și a unei formule de calcul care să nu dezechilibreze economiile naționale, implicit să nu adâncească inechitățile sociale sau clivajul deja existent între ceea ce înseamnă mediul privat și cel public. Cu ma multe detalii asupra acestui subiect voi reveni într-un articol mai amplu în zilele ce urmează”, a declarat, după eveniment, Mara Calista.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Colaborator al Securității, ales consilier local într-o comună din Teleorman!

Următorul articol

Costin Fierăscu și-a lansat candidatura la Primăria Roșiori în prezența lui Dacian Cioloș

Cele mai recente articole de Actualitate