liberinteleorman.ro

Deputatul Alin Bucur, dat pe spate de primul loc de muncă

5 iunie 2015

Monica Vasilescu

alin bucur

”Joc barbut de mic, de când eram puștan, cu golanii din cartier, pentru bani de buzunar. Acum sunt tatăl lor, joc pe sume mari, cu borfași de primă clasă, numai cu milionari”. Așa e cântecul. Un cântec pe care credem că Alin Bucur îl fredonează zilnic. Altfel, nu ne explicăm absența notorie din rândul teleormănenilor care, neinspirați fiind, i-au dat votul, dar și lipsa scriptică din Parlament, acolo unde, de doi ani, nu mai are nicio activitate inițiată de el. S-a aliniat, însă, într-un proiect al colegilor, o propunere legislativă privind „Primul loc de muncă”. Iniţiativa prevede stimularea angajării tinerilor într-un prim job. Pe piaţa forţei de muncă, tinerii au o problemă legată de lipsa experienţei. Deficiența poate fi rezolvată de acest proiect de lege, la care este părtaș Alin Bucur, ce prevede că statul va sub­ven­ţio­na salariul minim pe eco­no­mie timp de un an şi jumătate, de asemenea, va scuti, pe această perioadă, toate taxele aferente angajatului şi angajatorului, deci un an şi jumătate statul va sub­ven­ţiona salariul brut, cu toate contribuţiile, unui tânăr între 16 şi 29 de ani.

Frumos și fructuos. Și, având în vedere că primul loc de muncă al lui Alin Bucur a fost în Parlamentul României, în rest fiind ”băiatul lui tata”, credem că inițiativa va avea succesul sontat, astfel încât, la alegerile viitoare, să vedem pe liste șomeri, neintegrați social și lichele în sensul real al cuvântului.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Mugurașii de Teleorman au câștigat trofeul Concursului Național ”Dialogul Artelor”, secțiunea dans popular

Următorul articol

Bitanu’ îşi ia trădătorii înapoi?

Cele mai recente articole de Actualitatea politică