liberinteleorman.ro

Deputat de Diaspora către Carmen Dan: ”Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de demnitate și omenie și să vă dați demisia?”

Monica Vasilescu
După evenimentele violente de la mitingul Diasporei din Piața Victoriei, de pe 10 august, mai mulți reprezentanți ai partidelor de Opoziție au cerut demisii și asumări de răspundere, dar nimeni nu a plătit până acum cu funcția pentru cele întâmplate. Cele mai multe voci o fac răspunzătoare pe Carmen Dan, ministrul de Interne din Teleorman, pentru modul absurd în care a acționat Jandarmeria la acest protest, la care au avut de suferit sute de români. Doru Coliu, de exemplu, deputat de Diaspora, prezent la miting și afectat de reacția jandarmilor, îi adresează câteva întrebări ministrului de Interne, cerându-i, spre final, demisia.
”În calitate de parlamentar de Diaspora, de simplu cetățean și de membru al diasporei românești ai cărei membri au fost atacați cu gaze, grenade asurdisante, jeturi de apă sau crunt bătuți de către jandarmii aflați în dispozitivul de securitate al Guvernului României în timpul protestului din data de 10 August 2018 și, mai ales, ca victimă a acestei operațiuni dure de reprimare a protestului, vă pun următoarele întrebări punctuale la care victimele, protestatarii din alte orașe și cetățenii acestei țări, așteaptă răspunsuri concrete din partea dumneavoastră:
– Ați comunicat Ministerului Sănătății numele și concentrația gazelor folosite de către Jandarmeria română în data de 10 August 2018, când, timp de 9 ore, protestatarii au inhalat aceste gaze?
– Ați întrebat conducerea Jandarmeriei române de ce a început să pulverizeze gaze lacrimogene peste fețele protestatarilor pașnici, începând cu ora 16.00, când în Piața Victoriei încă nu începuse niciun atac asupra jandarmilor din dispozitiv?
– Ne puteți spune de unde au provenit manipulările conform cărora 2 jandarmi fuseseră uciși de protestatari și dacă ați luat măsuri pentru găsirea și pedepsirea celor vinovați?
– Ne puteți afirma că Prefectul Capitalei a luat decizia de reprimare brutală a acestei manifestații pașnice fără să vă vorbească în prealabil de această decizie? 
– Este adevărat că această decizie s-a luat pe baza informațiilor că va fi o lovitură de stat?
– Cine a dat a dat această informație și pe ce s-a bazat?
– Ne puteți spune care au fost motivele pentru care jandarmii din subordinea dumneavoastră au urmărit pe străzile adiacente Pieței Victoriei manifestanții pentru a-i lovi cu brutalitate fără să țină cont că acele persoane erau dezarmate și inofensive, când ordinul era doar pentru Piața Victoriei ?
– Ne puteți spune ce măsuri ați luat împotriva jandarmilor care au lovit în mod sălbatic și impardonabil niște simpli turiști, șoferi de taxi, simpli trecători și mai ales femei?
– Ne puteți spune de ce jurnaliștii au fost o țintă de predilecție pentru jandarmii din dispozitiv și de ce au fost molestați, jigniți, loviți cu bestialitate și unora le-au fost confiscate clișeele cu fotografii sau sparte telefoanele?
– Ne puteți traduce ce însemnau cuvintele purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, domnul Enache, care a afirmat că spre orele 22.00 s-a ajuns la soluția pe care Jandarmeria și-o dorea, și anume evacuarea prin forță a manifestanților pașnici aflați în Piața Victoriei?
– Ne puteți spune de ce nu ați dezmințit imediat informațiile conform cărora un membru feminin al Jandarmeriei se afla în stare de comă, când aceasta se întorsese deja în mijlocul dispozitivului?
– Ne puteți spune ce măsuri disciplinare ați luat împotriva membrilor conducerii Jandarmeriei care au afirmat fals că un procuror militar a făcut parte din dispozitivul de reprimare a protestului?
– Ne puteți spune scopul acțiunii conducerii Jandarmeriei care a încercat prin toate mijloacele atragerea unui procuror militar în Piața Victoriei, încă de pe data de 09.08.2018?
-Ne puteți spune de ce oamenii din subordinea dumneavoastră nu au făcut niciun gest pentru anihilarea provocatorilor care erau câteva zeci, bine separați de protestarii pașnici, perfect vizibili și mai ales aflați față în față cu jandarmii din dispozitiv?
-Și o ultimă întrebare: Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de onoare și omenie, de curaj și demnitate pentru a cere scuze în mod public copiilor, femeilor, vârstnicilor și oamenilor pașnici aflați în Piața Victoriei pentru gazarea timp de 9 ore, pentru loviturile și insultele îndurate și mai ales pentru faptul că au fost descriși ca fiind parte a unei tentative de lovitură de stat, când erau simpli cetățeni români din Diaspora și din țară care își strigau nemulțumirile? Mai aveți în dumneavoastră o fărâmă de demnitate și omenie și să vă dați demisia? Pentru că românii, eu, vă cerem DEMISIA pentru ceea ce ați făcut!” – Deputat Doru Petrișor Coliu – vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară și președinte Organizația PMP Diaspora
Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Ce spune PROFI despre viermii găsiți în pui de către un client

Următorul articol

Un băiețel din Teleorman are nevoie de bani pentru a supraviețui

Cele mai recente articole de Actualitate