Deplasările în timpul nopții sunt interzise, iar cabinetele stomatologice se închid

în Actualitatea politică/Administratie

În această seară, ministrul de Interne, Marcel Vela a dat citire unei ordonanțe militare prin care sunt restrânse noi drepturi și libertăți pe parcursul perioadei stării de urgență. Printre acestea, se numără circulația persoanelor între orele 22.00 și 6.00, dar și închiderea cabinetelor stomatologice. În noile condiții, sunt permise doar intervențiile stomatologice urgente, iar deplasările persoanelor pe timpul nopții trebuie să fie justificate de un act de la locul de muncă, de o adeverință medicală sau de o declarație pe proprie răspundere, în cazul deplasărilor în interes personal. Pe timp de zi, sunt recomandate numai ieșirile în interes profesional, cele de aprovizionare cu alimente, asistență medicală sau însoțirea copiilor, a persoanelor vârstnice sau înmormântărilor. În continuare, populația este rugată să rămână la domiciliu atât cât e posibil, pentru că virusul SARS COVID-19 a început să fie transmis comunitar.

Adică în acest moment nu mai are nicio importanță dacă persoanele care prezintă simptome au călătorit sau nu în zonele de risc, pentru că virusul a început să circule la nivelul comunităților locale. Asta va determina o creștere accentuată a numărului de cazuri, așa că oamenii sunt în continuare sfătuiți să rămână la domiciliu.

Ordonanța militară numărul doi interzice circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. De asemenea, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activități comerciale, mai puțin a celor care pun la dispoziția publicului alimente, medicamente și servicii de curățătorie. Măsurile intră în vigoare de duminică, de la ora 22:00, după publicarea în Monitorul Oficial.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*