Departamentul de Stat a decis: Liviu Dragnea are interdicție de a păși în SUA

în Actualitatea politică

Se pare că fotografiile de amator făcute în apropierea președintelui american, Donald Trump, vor rămâne singura amintire a lui Liviu Dragnea din Statele Unite ale Americii. De altfel, acesta nu va mai păși pe teritoriul SUA, în urma unei decizii luate de Departamentul de Stat. Hotărârea se fundamentează pe faptul că actele de corupție ale fostului lider PSD îl fac persona non grata în lumea civilizată. Și este firesc să se întâmple asta.

Potrivit documentului publicat pe site-ul Ambasadei SUA, secretarul de stat Michael R. Pompeo l-a desemnat în mod public pe fostul președinte al Camerei Deputaților a României, Liviu Nicolae Dragnea, drept persoană cu interdicție de a intra pe teritoriul SUA, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție.

Desemnarea este facută în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, 2019 (Div. F, P.L. 116-6). Secțiunea 7031(c), care stabilește că, în cazurile în care secretarul de stat deține informații credibile că oficiali ai guvernelor altor țări au fost implicați în acte semnificative de corupție, acele persoane precum și membrii apropiați ai familiei nu sunt eligibili să pătrundă pe teritoriul Statelor Unite.

De asemenea, se pare că nici fiul și fiica lui Dragnea vor fi „beneficiarii” acestei măsuri.
Legea impune ca secretarul de stat să desemneze în mod public sau în particular pe acești oficiali și membrii apropriați ai familiei. În afară de desemnarea domnului Dragnea, secretarul de stat îi desemnează drept ineligibili pentru intrarea pe teritoriul SUA pe cei doi copii ai domnului Dragnea, Valentin Ştefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.
Acțiunea de astăzi trimite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate să lupte împotriva corupției și să sprijine statul de drept în România
.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*