liberinteleorman.ro

Demolările în cartierul I-uri continuă! Doreii lui Drăgușin au smuls un pom cu… escavatorul

Monica Vasilescu

Am mai spus și repetăm, că doar vorbele ne sunt singurele arme împotriva celor care distrug ceea ce ne înconjoară, municipiul Alexandria se transformă, încet, dar sigur, într-o zonă ”beton”. În sensul propriu al cuvântului. Tot ce este verde cade sub drujbele celor care lucrează la amenajarea orașului în zona I-uri și F-uri sau, mai corect spus, sub ”ghearele” escavatorului, după cum am văzut astăzi. Printr-un proiect de așa zisă modernizare, mulți pomi au fost tăiați, iar zonele verzi au fost înlocuite cu beton. După defrișarea din fața blocului I 19 din luna noiembrie a anului trecut, în aceste zile alți pomi au fost tăiați, smulși și aruncați la gunoi. Deși unii dintre locatari s-au revoltat și au spus că vor sesiza autoritățile, singurul răspuns la o adresă făcută de un cetățean deranjat de masacrarea copacilor a fost al primarului Victor Drăgușin, care i-a spus că tăierea pomilor s-a realizat pentru că aceștia erau bolnavi. Noi nu știm ce boală avea copacul din imaginile pe care vi le prezentăm mai jos, dar vă spunem câți bani au luat cele două firme pentru distrugerea cartierelor.

10.334.635 lei inclusiv TVA, bani din bugetul local al Primăriei Alexandria, s-au dus pe ”Reabilitare a cartierului zonei blocurilor F-uri și I-uri”, lucrări realizate de două firme: SC INSTAL POLCON SRL și SC VIALIS ENGINEERING S.A., nume de societăți ale afaceriștilor cu statul: Paul Stancu (Alexandria) și Gheorghe Șulț (Ploiești). VIALIS ENGINEERING S.A. este o firmă care are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, din Prahova. Patronul acestei societăți este un anume Gheorghe Şulţ, om de afaceri ale cărui firme au lucrat în mai multe zone ale țării, în principal în Constanța. Primăriile pe care le-a avut Șulț în portofoliu i-au atribuit contracte de zeci de milioane de lei, dar asta nu ar fi paguba cea mai mare. Se pare că lucrările efectuate de aceste firme au o calitate îndoielnică, iar patronul este cunoscut pentru nenumăratele scandaluri în care a fost implicate societățile sale. Primarii din judeţul Constanța care au avut contracte cu societăţile prahovene s-au plâns de colaborarea cu cei de Şulţ, aceștia reuşind să închidă conturile mai multor administrații publice locale, conform presei din zonă. Și dacă privim felul în care se desfășoară construcțiile în cartierele I-uri și F-uri din Alexandria, înțelegem perfect de ce s-au terminat la Tribunal parteneriatele celor de la Șulț cu primăriile respective (foto).

Instal Polcon SRL este o firmă mai cunoscută pe plan local, mai ales pentu cititorii noștri. Societatea este administrată de Paul Stancu, fost director la HidroOlt, și are ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Ne amintim că această firmă a avut lucrări importante de prestat la Bogdana, acolo unde este locul de baștină al afaceristului, bun prieten cu primarul PSD din comună, pe care l-a șu ajutat la alegeri. După nenumărate contracte cu statul, firma acestuia a ajuns să aibă o cifră de afaceri de 22 816 197 lei, ărofitul fiind îîn creștere. Și ca să exemplificăm modul în care lucrează Paul Stancu, ne amintim că în comuna Bogdana s-a construit un pod fără nicio utilitate, iar lucrarea s-a dat prin încredințare directă deși avea o valoare de 3.780.000.000 lei vechi. Din câte am reușit să aflăm, firma lui Stancu își parchează utilajele pe un teren aparținând domeniului privat de interes local al municipiului Alexandria, cu suprafața de 4491,77 mp, închiriat de la primărie pentru suma de 2500 lei lună.

Am putea comenta mult pe acest subiect, nu doar din punct de vedere al risipei, ci, mai ales, al dezastrului ce se face sub privirile bulversate ale oamenilor din cele două cartiere, pe care nu-i bagă nimeni în seamă. În schimbul cuvintelor, vă arătăm un video realizat în urmă cu doar câteva minute, în care Doreii lui Drăgușin, că el le dă banii orașului, taie un pom cu… escavatorul.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Muzică și culoare… la Alexandria

Următorul articol

Cercetașii au organizat, din nou, Festivalul luminii, la Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate