Demersul răzvrăţiţilor din PNL a eşuat. Pîrvulescu rămâne în fruntea organizaţiei

în Actualitatea politică

eugenCarmen Dumitrescu

Unii au catalogat evenimentele recente din sânul vechiului PNL drept “puci”. Alţii au vorbit despre orgolii şi trădare. Însă, privind obiectiv situaţia, considerăm că toată povestea a avut, până la urmă, un iz democratic. O parte dintre liberali s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu se simt implicaţi în demersurile partidului, în timp ce o altă parte a preferat să păstreze lucrurile aşa cum sunt până la noi evenimente. Sosirea lui Marian Petrache în Teleorman a constituit un moment cheie pentru liberali, care au avut prilejul să-şi lămurească divergenţele şi să-şi spună unii altora motivele care i-au dus către răzvrătire. Evident, nu s-a vorbit despre ingerinţele externe care i-au determinat să continue demersul, însă aceasta este o cu totul altă poveste, despre care veţi putea citi în ziarul Liber în Teleorman de săptămâna viitoare. Petrache a spus, încă de atunci, că  sosirea lui în Teleorman nu are scopul de a stabili vreo modificare în ierarhia partidului, ci de a consemna nemulţumirile organizaţiei. Mulţi au crezut că această declaraţie a fost pur diplomatică şi că în zilele care urmează se va lua decizia schimbării lui Pîrvulescu de la conducerea PNL. N-a fost să fie. Iar Pîrvulescu a confirmat acest lucru, fiind chestionat cu privire la situaţia tensionată din sânul partidului: “Eu sunt un produs al partidului. Am muncit în acest partid şi am adus, cred eu, şi nişte rezultate. Beneficiez de toată încrederea preşedintelui Marin Almăjanu şi a conducerii centrale, care mi-a spus să-mi continui treaba ca şi cum episodul acesta nu s-ar fi întâmplat. Aşa că tot ce vreau eu e să încep treaba pentru a ne pregăti să câştigăm alegerile din 2016, de altfel cred că acesta ar trebui să fie dezideratul oricărui liberal. Am fost votat în BPJ, mi-am câştigat poziţia de acum prin muncă, vreau să duc lupta asta până la capăt şi nu-mi doresc decât să începem să muncim pentru ca partidul nostru să aibă cele mai bune rezultate electorale anul viitor.”

Aşadar, reiese destul de clar atât din atitudinea conducerii centrale a PNL, cât şi din declaraţiile celui direct vizat de razvrătiţii partidului că prima încercare a liberalilor de a-şi decapita conducerea a eşuat. Desigur, ei pot fi perseverenţi în continuare, chiar dacă e la mintea cocoşului că această perseverenţă va lăsa urme adânci pe imaginea partidului.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*