DECLARAȚIE DE PRESĂ: “USR se înțelege în mare taină cu PSD, dar se supără pe PNL”

în Campanie Electorala

Un subiect dezbătut intens și rostogolit în spațiul public de USR este faptul că PNL nu s-a prezentat pentru a vota în Senat inițiativa “Fără penali în funcții publice”, acreditându-se ideea că liberalii sunt împotriva acestei inițiative.

Nimic mai FALS! În realitate, USR s-a înțeles cu PSD pentru un schimb de interese.

Parlamentarii USR-PLUS și parlamentarii PSD au pus la punct o colaborare în ceea ce privește prezența pentru cvorum în Senat.

Cei de la USR-PLUS erau interesați să obțină voturi pentru organizarea unui referendum prin care să fie legiferată inițiativa care i-a consacrat, referendum care, dacă initiativa ar fi trecut de Parlament, fiind deja votată în Camera Deputaților, ar fi trebuit să se desfășoare în aceeași zi cu alegerile parlamentare.

La rândul lor, cei de la PSD aveau nevoie de cvorum și voturi pentru amânarea datei alegerilor parlamentare.

În ziua în care ar fi trebuit să se și realizeze ceea ce au stabilit, USR s-a răzgândit brusc, iar parlamentarii nu s-au mai prezentat. Pur și simplu.

Cu adevărat de noaptea minții este faptul că după ce s-au sabotat singuri, i-au scos vinovați pe liberali, deși parlamentarii liberali nu s-au opus niciodată acestei inițiative.

Cine să vă mai înțeleagă, stimați colegi de la USR?

Inițial, v-ați înțeles cu parlamentarii PSD pentru schimb de voturi, ei pentru amânarea alegerilor, voi pentru imagine electorală. Ulterior, când s-a aflat de înțelegere, nu v-ați mai prezentat, de frică să nu vă judece electoratul.

Dacă era pentru popor ați fi cerut acest referendum până în 6 decembrie.

Acum este pentru voi doar o chestiune de imagine, care, oricum, nu își va produce efectele înainte de aceste alegeri. Iar dacă nu produce efecte înainte, poate fi votată și la o dată ulterioară, când vă puteți înțelege liniștiți cu PSD, fără să vă speriați că pierdeți voturi.

Așadar, să nu fim ipocriți! Initiativa cetățenească “Fără penali în funcții publice” va trece de Parlament.

PNL a votat, deja, în Camera Deputaților, parlamentarii liberi considerând că este una corectă.

Faptul că nu a fost întrunit cvorumul în Senat, pentru a fi organizat referendum în aceeași zi cu alegerile parlamentare, nu poate fi atribuit Partidului National Liberal, ci haosului în care vă pierdeți destul de des, disperați să vă agățați de orice vă aduce în atenția publică.

Senator PNL, Eugen Pîrvulescu

Cod mandatar: 11200025, PNL Teleorman

Publicat de: S.C. Liber în Teleorman. SRL

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*