Decapitările în PSD Teleorman încep cu fidelii lui Dragnea. Cristiana Alcea a fost exclusă din partid!

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Au venit „vremuri ciudate” în PSD Teleorman. N-o spunem noi, ci chiar Cristiana Alcea, consilier județean de Teleorman, care s-a remarcat de-a lungul timpului pentru desele ei acțiuni de susținere ale lui Liviu Dragnea, înainte și după încarcerarea acestuia. Consilier județean și beneficiar de masterat pe bani publici, Cristiana Alcea nu s-a ferit nicio clipă din a-i face statuie online lui Liviu Dragnea și nici din a se expune personal ori de câte ori fostul președinte al PSD avea nevoie de susținere publică. A făcut asta în mod repetat, în ciuda faptului că după fiecare acțiune (la Înalta Curte, la DNA, la Rahova), Cristiana era înjurată în cor de toți cei care aveau, pe bună dreptate, motive să nu mai suporte aroganța de tip comunist și paranoia celui condamnat pentru mult mai puțin decât era cazul.

Dar, dincolo de toate, atitudinea aceasta de sacrificiu personal a acestei foarte active pesediste, arată că ea, spre deosebire de ceilalți, a înțeles că fără Dragnea era nimeni pe lume. Și, în virtutea acestei loialități și recunoștințe, Cristiana și-a asumat totul. Colegii ei de partid, însă, s-au adaptat situației. Așa că s-au grăbit să se înfrupte din cadavrul politic al lui Dragnea și să pună mâna pe putere, pentru că, așa cum crede Drăgușin (noul Dragnea din Teleorman) „politica e arta compromisului”. Așa că încarcerarea lui Dragnea n-a fost pentru cei pe care Dragnea i-a hrănit vreo tragedie. Dimpotrivă. Mulți au privit-o ca pe o oportunitate și ca pe un compromis necesar.

În noile condiții, Cristiana Alcea, cea care le asigura spatele în vremuri de restriște, a devenit o problemă și a fost, deci, expulzată din partid. Motivele ar fi mai multe și destul de controversate. Unii spun că Alcea ar fi sustras niște documente de la partid, alții spun că miza e fotoliul de consilier județean, iar alții cred că la mijloc sunt postările acesteia de pe Facebook în care își exprimă lipsa de încredere în Viorica Dăncilă.

Cert e că excluderea s-a întâmplat, iar Alcea și-a scris durerea pe o rețea de socializare.

Băi, dacă mai aud vreunul zicând că viața nu e plină de surprize, îi demonstrez eu. Cu detalii. Am aflat astăzi, după 10 ani de muncă de partid (în campanii, precampanii, și chiar și in afara lor), că au venit ciudatele vremuri de a fi exclusă din marele partid. Că-i mare, e drept. De azi, mai puțin cu unul. C-așa zic unii că-i bine. Nu m-a surprins în niciun fel această decizie. Și nici motivul nu-l cunosc. Unii îmi spun că tot ce-i pro #Dragnea, e anti Dăncilă. Alții spun că deși nu am cerut niciodată nicio funcție, a venit timpul să-mi iau răsplata. Dar, ca să recunoști tu, în fața unui soldățel disciplinat ca mine că unul ca Dragnea nu se va mai naște, nu e puțin lucru. Asta înseamnă că, undeva sus avem o problemă. Apropo: dacă am vreun „prieten” de la vreun post de televiziune locală, națională…fie ce-o fi, s-o spună public. Eu n-am nimic de ascuns. „, a scris Alcea pe Facebook.

În ciuda faptului că nu are nimic de ascuns, Cristiana nu vrea să comenteze momentan decizia partidului, deși a fost contactată de noi în acest sens. Totuși, e interesant cum se întoarce roata și cum oamenii ajung să vadă în cele din urmă că sunt cauze pentru care merită să lupți și cauze pentru care nu. În general, cele pentru care merită să lupți nu-ți asigură un loc de muncă sau o funcție. Și poate că asta e lecția pe care Alcea ar trebui s-o învețe măcar acum, în ultimul ceas, când oamenii pentru care ar fi băgat mâna în foc i-au arătat că interesul lor a fost doar acela de a scoate castanele fierbinți cu mâna ei.

1 Comment

  1. Cum nu a cerut nici o funcție?
    Când partidul a angajat o pe un proiect cu finanțare europeană la o instituție publica(AJOFM Teleorman) și unde încasează un salariu enorm făcând nimic!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*