liberinteleorman.ro

De ziua ta, Iubit Conducător…

28 octombrie 2017

Carmen Dumitrescu

De ziua ta, Iubit Conducător, vrem să ne amintim numai lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru poporul teleormănean de-a lungul vremii: fapte lăudabile, momente vesele, înfăptuiri mărețe și ambiții glorioase. Așa e și firesc, căci am fi de-a dreptul lipsiți de bună cuviință dacă ți-am căuta chiar și astăzi nod în papură. Tocmai ție, care n-ai identificat niciodată vreo opreliște morală sau legală pentru a-ți atinge mărețele scopuri! Așa că astăzi, de ziua ta, ne vom rezuma doar la ceea ce ai făcut tu pentru poporul teleormănean, pentru a-ți mulțumi fără drept de apel.

Ne amintim, Iubit Conducător, cum te-ai ridicat tu dintr-un șmecheraș anonim, cu înclinații spre bișniță, la nivelul primului pesedist al țării, cu atâtea funcții nobile la activ, de nici tu nu ți le mai aduci aminte. Asta n-a fost puțin! Nu, asta a fost o uriașă realizare. Ești aproape ca Leon Dănăilă care, dintr-un copil sărac, care învăța chirurgia de pe cărțile aruncate de alții în gunoi, a muncit până a ajuns neurochirurg. Cu o singură excepție: tu n-ai muncit ca să crești, dar ai știut să vorbești cu cine trebuie. Nu contează detaliile astea! Nu azi! Azi e despre tine!

Apoi, după ce ai început să acumulezi funcții, ai simțit nevoia de a face fapte bune, căci în viață nu se face să trăiești doar pentru tine. Așa că te-ai apucat de construit drumuri! Ce ți-ai spus tu într-o zi cu inspirație: “O să construiesc cele mai frumoase drumuri în județul meu și, ca să nu intru în alte probleme, îl fac responsabil pe bunul meu prieten, Petre… La o adică, dacă ridică ciocul, îl mazilesc instant, iar eu o să pot veni în fața oamenilor cu această măreață realizare și atunci vor ști cu toții că s-a născut al doilea Alexandru Ioan Cuza! ” Pe această cale, vrem să te felicităm, Iubit Conducător, pentru ideea acțiunilor la purtător! Suntem siguri că te invidiază toți ceilalți politicieni ai țării, care și-au făcut din politică punct de lucru în afaceri! Din nou ai găsit calea cea mai bună și, în ciuda nenumăratelor efecte secundare, te-ai afirmat din ce în ce mai clar pe scena politică, demonstrând tuturor că ești un om deosebit! Încetul cu încetul, nimeni nu mai ridica vocea împotriva ta! Deveneai nu doar un bogat făuritor de drumuri, ci și un om despre care tot mai mulți vorbeau în șoaptă! Apoi veneai, Iubit Conducător, în Teleorman și promiteai pe scena Casei de Cutură: “Locuri de muncă! Locuri de muncă! Locuri de muncă!” Și oamenii te credeau de foame, iubit conducător! Că uneori de la prea puțină hrană poți începe să ai iluzii… pardon, halucinații… Și-ai plecat la București, Iubit Conducător, pe un val de entuziasm amestecat cu pasiune teleormăneană, unde ai început să nu mai reușești așa mult. Evident, nimeni nu poate lua ce e al tău: știi cum funcționează alegerile. Dovadă în acest sens e dosarul Referendumului, în care te-au condamnat doar așa, de formă, pentru că nu te-ar fi putut achita având în vedere genialitatea ta, ce reieșea ca lumina zilei din rechizitoriul acela. Să nu fii trist, Iubit Conducător! Dosarul Referendumului e doar o probă în plus pentru faptul că ești bun în meseria de politician! Căci ce e politicianul, prin definiție, dacă nu un infractor neprins? Dar să nu vorbim despre gratii, că azi nu e despre asta. Pe 31 octombrie mai vorbim despre procese, gratii și cătușe. Azi e despre tine!

De ziua ta, Iubit Conducător, mai vrem să ne exprimăm o mare tristețe: că de când ai ajuns omul important care ești astăzi, nu mai poți ieși pe stradă să-ți cumperi o pâine. De la atâta invidie acumulată, e normal ca o plimbare pe două picioare prin centrul Alexandriei să ți se pară o provocare. Da, e adevărat că membrii de partid ar veni să-ți țină pavăză, la o adică, dar nu despre o acțiune electorală îți vorbim noi aici. Ci despre un banal mers la piață. Credem, Iubit Conducător, că nu ți-e nici ție ușor. Se vede, la o adică. Te-au nins ultimii ani ca pe vârful Everest! Ei, lasă! Tu să fii sănătos! Ca să poți duce mulți ani pentru tot ce-ai făcut! Cu executare, firește!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Răzbunarea lui Drăgușin: caută jurnaliștii incomozi la datorii și cere instanței muncă în folosul comunității pentru cei care nu le pot plăti

Următorul articol

E nevoie de donatori de sânge în Teleorman

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman