De după gratii, Dragnea o contestă pe Dăncilă

în Actualitatea politică

Fost lider PSD, fost deputat, fost președinte al Camerei Deputațior și, în general, fost – Liviu Dragnea a depus în instanță o cerere de intervenție, în calitate de intervenient principal, în contradictoriu cu PSD, prin cabinetul avocatului Flavia Teodosoiu, pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD, potrivit documentelor la care au avut acces cei de la ȘTIRIPESURSE.RO.

Prima reacție publică a venit de la liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, care a spus că e posibil ca lucrul acesta să fi fost făcut pentru că i s-a părut sau a sesizat o eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului. ”Din câte știu eu, noi ne-am luat toate măsurile pentru ca acest congres să se desfășoare în mod legal. Nu știu ce ar fi putut observa. E un om care a exercitat mult timp funcția de președinte al PSD și cunoaște procedurile. Dacă se admite contestația, facem alt congres. Ideea este că trebuie să așteptăm un pic până când instanța se va pronunța în legătură cu acest demers. Impactul e unui minimal, nu văd ce ar putea să se producă”, a declarat Dumitru Buzatu la Digi 24.

Acest demers a surprins pe multă lume din PSD, fiind prima reacție a lui Liviu Dragnea după ce acesta a fost condamnat la trei ani jumătate de închisoare, pedeapsă pe care o execută la penitenciarul Rahova.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*